До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: мета візиту

До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту.

До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту. Фото: Харківська міськрада

Події
05 вересня 2023 08:46

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 4 вересня відвідав Харків. З керівництвом області та міста обговорювалася протидія злочинності, розгортання Пунктів незламності, розмінування, реконструкція та будівництво укриттів, особливо у навчальних закладах.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністр наголосив на тому, що під час проведення підготовчих робіт необхідно врахувати нові державні будівельні норми.

Крім того, він оглянув Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України. За підрахунками фахівців, 40% території Харківської області є потенційно небезпечною. За час проведення розмінування лише піротехніками ДСНС знешкоджено понад 76,5 тисяч вибухонебезпечних предметів. І ця робота триває безперервно.

Також мер Харкова Ігор Терехов показав міністру, як у місті організували освітній процес у комбінованому форматі. Вони відвідали дві станції метрополітену, де зараз проводяться уроки.

До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту.До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту. Фото: Харківська міськрада

«Зараз ми маємо 61 клас. Останній сформували у ці вихідні. У метрошколі сьогодні навчається понад тисяча дітей. Навчальний процес розпочався так само, як і планували. У кожному класі крім вчителя та учнів є помічники вчителя та психологи. Також обладнано медичні кабінети, туалети, ігрові майданчики. Батьки дали свою згоду на навчання дітей у метрополітені у заявках особливого зразка», – розповів Ігор Терехов.

До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту.До Харкова приїжджав міністр МВС Ігор Клименко: ціль візиту. Фото: Харківська міськрада

За словами Клименка, на кожній станції метрошколи чергують поліцейські та рятувальники, щоб убезпечити дітей від можливих загроз. Також з метою безпеки патрулі супроводжуватимуть шкільні автобуси під час перевезення учнів із віддалених районів міста.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах