"Хто дав тобі гроші": ким виявилася дівчина, яку співачка Лобода публічно образила у Харкові

Ким виявилася дівчина, яку співачка Лобода публічно образила у Харкові.

Ким виявилася дівчина, яку співачка Лобода публічно образила у Харкові. Фото: Віха

Події
26 червня 2023 10:05

Під час вуличного виступу у Харкові співачка Світлана Лобода стала настирливо чіплятися до дівчини, яка тримає плакат "Харків без Лободи". Вона звинуватила активістку у продажності та "завербованості".

Відео, де співачка хейтить юну харків'янку, розійшлося місцевими пабликами.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: Харків 1654

Учора, 25 червня, співачка приїхала до Харкова та зустрілася зі своїми шанувальниками біля Харківського зоопарку. Проте біля імпровізованої сцени, де виступала співачка, стала дівчина з плакатом «Харків без Лободи». Співачка одразу звернула увагу на дівчину і почала публічно порушувати її особисті межі — чіпати волосся, обіймати і навіть поцілувала в щоку. При цьому вона при всіх у мікрофон принижувала активістку, звинувачуючи, що їй нібито заплатили за цей пікет. У свою чергу, дівчина намагалася не контактувати зі співачкою та мовчки продовжила тримати плакат аж до закінчення так званої фан-зустрічі.

«Особливо потворно звучить питання «хто тобі дав гроші?», виходить у світі Світлани позиція може бути тільки за гроші?», - обурилися у русі «Чесно». Там нагадали, що мати Світлани Лободи – Наталія, депутат Ірпінської міської ради від «Нових осіб» у 2017 році привезла до Москви тортик на передачу «Хай говорять». Рух «Чесно» зазначив, що кампанія за позбавлення її мандата була дуже тривалою, але зрештою успішною.

В коментарях до відео, де Лобода чіпляється до дівчини, люди захоплюються витримкою активістки та обурені поведінкою співачки.

Сама співачка не бачить у своїх діях нічого поганого, назвавши «маніпуляцією» їхнє громадське трактування.

«Дівчинка, яка простояла весь час із плакатом "Харків без Лободи" — я пишаюся тобою. Ти маєш право на свою думку, і я поважаю це. Бо також добре знаю, що таке йти проти течії. На жаль, моя розмова з тобою вкотре намагаються зробити маніпуляцією. Мені шкода, якщо хтось бачить у цьому зневагу. Я знаю, що не ти. І бажаю тобі ніколи не втрачати силу духу», — написала Лобода.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від LOBODA (@lobodaofficial)

Але дівчинка вважає, що під час розмови з нею поваги від Лободи не відчувалося.

16-річна випускниця школи Дар'я Вдовенко розповіла Newsroom, що це її перший публічний протест. Про виступ Світлани Лободи у Харкові дівчина дізналася менш ніж за годину.

"У мене є позиція щодо Лободи, я її не поважаю, і я подумала, що я маю це зробити", - каже Дар'я.

Вона швидко зробила плакат із написом "Харків проти Лободи" та поїхала до саду Шевченка, навіть не встигла попередити батьків. Мама подзвонила Дар'ї, коли вона вже була в дорозі, та підтримала її.

"Спочатку, коли я йшла з плакатом у бік зоопарку, люди висловлювали підтримку, але вже біля фонтану люди з натовпу почали питати мене: "А чому так написано?", "А чому ви так думаєте?", "А чому ви тут стоїте?”. Я відповідала, що Лобода з 2014 року давала концерти в Росії, і це гарна нагода не пускати її до Харкова”, – розповіла Дар'я.

Одиниці підтримали дівчину вигуками "Ганьба Лободі".

Дар'я розповіла, що до неї кілька разів підходили охоронці, просили її спуститися з фонтану нібито через те, що на ньому сидять люди і намагалися зняти.

"Я відповіла, що фонтан не працює. А ще сказала, що стану на свій рюкзак, щоб не забруднити фонтан. Охоронці взяли рюкзак з моїми речами і поклали на підлогу. Коли Лобода сама залізла на фонтан, мене більше не знімали. Але один охоронець. погрозив, що, якщо я не спущусь, він порве плакат”, – розповіла Дарина.

Дівчина зізнається, що коли Лобода почала гладити її по голові, їй було неприємно.

“Мені було неприємно та гидко. Я її ще запитала: "Чому ви до мене торкаєтеся?", - Розповіла Дар'я.

Вона простояла з плакатом доти, доки Лобода не закінчила свій виступ і не пішла разом із натовпом.

Після пікету на запитання Лободи "Хто тобі дав гроші?" Дар'я відповідає вже з усмішкою: "Мама на таксі, щоб я змогла приїхати сюди".

16-річна харків'янка каже, що не входить до жодних громадських об'єднань. На протест вийшла ще одна й тому, що всі друзі-однодумці, на жаль, поїхали з Харкова.

"У мене було бажання громадської діяльності і раніше, але я не знала як, не було приводу та сміливості", - зізнається Дар'я.

Після того, як відео з одиночним пікетом харків'янки розлетілося по мережі, їй уже написали кілька знайомих та однокласників із підтримкою.

Зараз Дар'я вступає до вишу, хоче стати дизайнером, планує навчатися у Харкові.

Довідка Vgorode. Світлана Лобода активно виступала у Росії з моменту окупації Криму, а у 2015 році вона співала на заході на честь перемоги Радянського Союзу у Другій світовій війні 9 травня. В одному зі своїх інтерв'ю 2017 року вона заявила, що в Україні її переслідували "нацисти" та "радикали". З початком повномасштабного вторгнення Лобода втекла з Росії та змінила свою позицію на проукраїнську.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах