Вхід лише групами: Харківський зоопарк відкрився для відвідувачів

Харківський зоопарк відкрився для відвідувачів.

Харківський зоопарк відкрився для відвідувачів. Фото: Харківський зоопарк

Події
01 травня 2023 14:05

Харківський зоопарк 30 квітня здійснив перші з початку війни екскурсії для відвідувачів. На територію пускають лише групами - індивідуальні відвідування поки що заборонені.

Щоб потрапити на екскурсію, потрібно прийти до центрального входу та чекати, доки набереться необхідна група людей. Після цього відвідувачів запускають лише у супроводі екскурсовода. Йти власним маршрутом не вийде з міркувань безпеки. Тільки за таких умов робота зоопарку можлива, розповів KHARKIV Today директор зоопарку Олексій Яковлєв.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Основне, завдяки чому ми відкрилися, це знизилася небезпека, тривог поменшало. Але в будь-якому випадку під час повітряної тривоги всі відвідувачі повинні організовано залишити зоопарк. Екскурсоводи допоможуть, проведуть до найближчої станції метро", - пояснив Олексій Яковлєв.

Тварини поводяться нормально і вже звикли, якщо можна сказати, до вибухів. Найстрашніше для них, каже директор, було минулої весни під час артилерійських обстрілів.

Поки що вхід до зоопарку безкоштовний. Як довго не продаватимуть квитки, невідомо. Це рішення залежатиме від міської ради, а зоопарк — це комунальне підприємство і дотується з бюджету.

Зоопарк працює щодня, окрім понеділка. Приходити до центрального входу можна з 9:00 до 16:30, середня тривалість екскурсії – півтори години.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ з Харківського зоопарку не вивезли жодну тварину із 180 видів.

Навпаки зоопарк дав притулок частину звірів зі знищеного обстрілами екопарку. За інформацією, прес-служби зоопарку, врятовані хижаки з екопарку вже облаштовуються в Харківському зоопарку, приходять до тями від пережитого стресу, отримують належну ветеринарну допомогу та харчування.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах