Терехов — про банкрутство зоопарку, "Жилкомсервісу" та "Міськелектротранссервісу"

Терехов - про банкрутство зоопарку, "Жилкомсервісу" та "Міськелектротранссервісу".

Терехов - про банкрутство зоопарку, "Жилкомсервісу" та "Міськелектротранссервісу". Фото: hromadske.ua

Події
11 квiтня 2023 10:02

Міський голова Харкова Ігор Терехов вважає, що початок процедури банкрутства трьох харківських комунальних підприємств - "Харківського зоопарку", "Міськелектротранссервісу" та "Жилкомсервісу" - "нічого не означає для міста".

Про це Ігор Терехов сказав 10 квітня, передає "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Для міста нічого це не означає. Хочу заспокоїти всіх. Є цивілізована процедура, яка потребує певних кроків. Тож ні для людей, ні для робітників, ні для міста нічого не змінилося. Зовсім", - сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справах про банкрутство КП "Жилкомсервіс", КП "Міськелектротранссервіс" та КО "Харківський зоологічний парк". Процедуру банкрутства розпочато у зв'язку із поданими кредиторами заявами про наявність перед ними боргів цих трьох КП. Зокрема, претензії до Харківського зоопарку висунуло АТ «Харківобленерго».

У Харківському зоопарку, своєю чергою, кажуть, що всі борги перед енергетиками сплатили.

«Масштабне вторгнення, розпочате 24 лютого минулого року, стало викликом для всіх, і зоопарк не є винятком. Зважаючи на складну ситуацію в зоопарку утворилася заборгованість за спожиту електроенергію перед АТ «Харківобленерго». Заборгованість було погашено! Але, незважаючи на всі домовленості, АТ «Харківобленерго» ініціювало банкрутство Харківського зоопарку, що викликало повне нерозуміння такого вчинку. Запевняємо: розпочата юридична процедура ніяк не впливає на роботу зоопарку, його співробітників та підопічних. Працівники зоологічних відділів здійснюють щоденний догляд за тваринами, щоб вони почувалися максимально комфортно, раціони тварин різноманітні та збалансовані.

Міська влада та наші європейські партнери спільними зусиллями забезпечують зоопарк усім необхідним. Ми щиро дякуємо і кожному з вас за те, що в такі скрутні часи, ви не забуваєте про тварин нашого рідного зоопарку! Щодня ми отримуємо повідомлення зі словами підтримки та питання про реквізити для допомоги», - йдеться у повідомленні.

Реквізити для фінансової допомоги зоопарку вказані на сторінці зоосаду у Фейсбуку.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах