Харківський зоопарк, "Жилкомсервіс" та "Міськелектротранссервіс" можуть стати банкрутами

Харківський зоопарк, "Жилкомсервіс" та "Міськелектротранссервіс" можуть стати банкрутами.

Харківський зоопарк, "Жилкомсервіс" та "Міськелектротранссервіс" можуть стати банкрутами. Фото: Vgorode

Події
07 квiтня 2023 08:56

Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справах про банкрутство КП "Жилкомсервіс", КП "Міськелектротранссервіс" та КО "Харківський зоологічний парк".

Про це стало відомо з ухвал суду наприкінці березня цього року, повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Комунальна організація "Харківський зоологічний парк"

Харківський зоопарк може стати банкрутомХарківський зоопарк може стати банкрутом Фото архівне

29 березня суд ухвалив ухвалити заяву Акціонерного товариства "Харківобленерго" про відкриття провадження у справі про банкрутство комунальної організації "Харківський зоологічний парк" до розгляду. Підготовче засідання у справі призначити на 12 квітня о 12:15.

За 3 дні до дати підготовчого засідання зоопарк має надати суду відкликання на заяву кредитора, в якій визнати чи спростувати наявність боргу та надати відповідні докази.

"Харківобленерго" у поданій до суду заяві запропонував кандидатуру арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича. Особа з таким ПІБ є депутатом Харківської облради від партії "Слуга народу", говорять в ХАЦ.

Комунальне підприємство "Жилкомсервіс".

КП КП

21 березня суд ухвалив відкрити провадження у справі про банкрутство КП "Жилкомсервіс". ФОП Шевцов Олег Станіславович подав до суду заяву, вимагаючи визнати борг КП "Жилкомсервіс" у розмірі 1,4 мільйона гривень та запровадити процедуру розпорядження майном, призначивши для цього арбітражного керуючого Юрія Володимировича Артюха.

Суд не тільки ухвалив провадження про банкрутство, але також визнав борг у 1,4 мільйона гривень, ввів мораторій на задоволення вимог інших кредиторів, ввів процедуру розпорядження майном КП, призначив розпорядником майна Юрія Артюха, із зобов'язанням надати суду до 24 квітня відомості про результати розгляду вимог кредиторів. Також Артюх має скласти реєстр вимог кредиторів та надати його суду у строк до 24 квітня.

"Артюх Юрій Володимирович є співзасновником адвокатського об'єднання "Скребець та партнери". Це об'єднання протягом 2016-2023 років отримало від комунальних підприємств Харківської міськради близько 33 мільйонів гривень (з них 26,5 мільйона гривень від КП "Харківські теплові мережі") з послуг з юридичного консультування та представництва", - пише ХАЦ.

КП "Жилкомсервіс" подало до суду відкликання, в якому підтвердило укладання з ФОП Шевцов Олег Станіславович двох договорів від 5 вересня 2021 року та наявність основної заборгованості за вказаними договорами у розмірі 1,08 мільйона гривень. У судовому засіданні представник КП вкотре підтвердив наявність боргу перед ФОП Шевцовим О.С.

Договори стосувалися виконання робіт з поточного ремонту багатоквартирного житлового будинку за адресою пр. Героїв Сталінграда, 41 на 361 тисяч гривень. (11 січня 2022 року між сторонами без зауважень щодо якості та кількості виконаних робіт підписано акт приймання виконаних будівельних робіт) та робіт з поточного ремонту багатоквартирного житлового будинку за адресою: пр. Героїв Сталінграда, 41-А на 722 тисячі гривень (також 11 січня 2022 року був підписано акт).

Олег Шевцов зареєстрував свій ФОП у селі Рунівщина Зачепилівського району Харківської області. За 2018-2022 роки зі структурами та КП Харківської міськради він уклав 42 договори на 9,9 мільйона гривень. Окрім структур Харківської міськради у системі публічних закупівель ProZorro, Шевцов уклав один договір на 300 тисяч гривень із Управлінням Державної казначейської служби у Дрегачівському районі. З КП "Жилкомсервіс" було укладено 12 договорів на 4,15 мільйона гривень.

Попереднє судове засідання призначене на 4 травня об 11:10.

Комунальне підприємство "Міськелектротранссервіс"

КП КП

23 березня суд ухвалив відкрити провадження у справі про банкрутство КП "Міськелектротранссервіс". Заяву про це подав до суду той самий ФОП Шевцов Олег Станіславович, вимагаючи визнати борг, відсотки за річними та збитки від інфляції КП "Міськелектротранссервіс" у розмірі близько 1 мільйона гривень та запровадити процедуру розпорядження майном, призначивши для цього арбітражного керуючого того ж Юрія АТ Шкребець та партнери.

Суд прийняв ці вимоги, а також запровадив мораторій на задоволення вимог інших кредиторів, запровадив процедуру розпорядження майном, встановив термін подання Юрієм Артюхом до суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 3 травня та строк проведення Артюхом інвентаризації майна до 16 травня.

Суд встановив, що 20 грудня 2018 року між ТОВ “Енерго X” та КП “Міськелектротранссервіс” було укладено договір про капітальний ремонт контактної мережі трамваю проспектом Тракторобудівників від Салтівського шосе до станції метро “Імені А.С. Масельського на 659 тисяч гривень (підписали сторони акт виконаних робіт у грудні 2019-го).

Взяті на себе зобов'язання за договором КП “Міськелектротранссервіс” виконало частково, перерахувавши 80 тисяч гривень на рахунок ТОВ “Енерго Х”, у зв'язку з чим утворилася заборгованість у розмірі 579,19 тисячі гривень.

20 лютого 2023 року між ТОВ “Енерго X” та ФОП Шевцов Олег Станіславович укладено договір про відступлення права вимоги. Попереднє засідання суду призначене на 18 травня о 14:00.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах