Під Харковом на міні підірвалася відома волонтерка

Під Харковом на міні підірвалася відома волонтерка.

Під Харковом на міні підірвалася відома волонтерка. Фото: zn.ua

Події
30 березня 2023 12:53

Керівник рятувально-розшукового гурту "Антарес" Лариса Борисенко підірвалася на міні під час пошукових робіт у Харківській області 26 березня. Волонтер працювала із напарником – 19-річним В'ячеславом, коли спрацювала розтяжка.

Про це повідомив генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лариса отримала множинні осколкові поранення, опіки на нозі, пошкоджено судини нижніх кінцівок. З великою крововтратою, у комі вона була евакуйована до реанімації лікарні Мечникова. У В'ячеслава – множинні уламки, поранення верхніх та нижніх кінцівок. Знаходиться у травматології, стан середньої тяжкості.

Лікарі повернули волонтерку до життя. 29 березня Ларису зняли з апарату штучної вентиляції легень ШВЛ, вона почала потроху розмовляти.

«Дякую харківським лікарям та лікарям "швидкої", які зробили все своєчасно та професійно для порятунку життя», - каже Риженко.

Довідка Vgorode. Ларисі 52 роки, мешкає у Павлограді. З 2013 року займається пошуком зниклих безвісти у складі організації "На щиті". З 2017 року очолює Павлоградську рятувально-розшукову групу "Антарес", займаються пошуком тіл загиблих та зниклих безвісти. «Антарес» як єдина в країні пошукова організація кінологічного спрямування бере участь у проекті Генерального штабу ЗСУ «На щиті» – собаки шукають тіла загиблих.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах