У Харкові ДРГ виявляли за допомогою вуличних відеокамер

У Харкові ДРГ обчислювали за допомогою вуличних відеокамер.

У Харкові ДРГ обчислювали за допомогою вуличних відеокамер. Фото: izvestia.kharkov.ua

Події
14 березня 2023 11:00

У місті з початку повномасштабного вторгнення не припиняли працювати камери відеоспостереження, встановлені у рамках проекту «Харків – безпечне місто».

Завдяки камерам відеоспостереження, якими оснащені вулиці Харкова, фахівці допомагали та продовжують допомагати силовикам, пишуть "Харківські звістки".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У нас встановлені камери великого дозволу. Які можуть на великій відстані чітко розпізнавати, чітко показувати картинку. Розпізнавання номерних знаків. Чітко видно обличчя. Тобто у нас, коли поліція просить якусь інформацію для створення фоторобота, ми надаємо фото, а не фоторобот. І вже чітко проводяться слідчі дії. У нас постійно є співпраця з міністерством внутрішніх справ та СБУ. Минулого року ми плідно співпрацювали. Виконували завдання з пошуку диверсійно-розвідувальних груп. Дуже багато цього було», - розповів начальник відділу збору та автоматизованої обробки баз даних КСП «Інженерні мережі» Зія Ібадов.

У Харкові ДРГ обчислювали за допомогою вуличних відеокамер.У Харкові ДРГ обчислювали за допомогою вуличних відеокамер. Фото: izvestia.kharkov.ua

Вуличні камери спостереження, завдяки яким можна бачити ситуацію в місті в режимі реального часу, працювали та працюють усі місяці війни, кажуть у КСП. З ладу виходили хіба що у разі аварій. Але все пошкоджене обладнання одразу ж ремонтували та знову повертали до ладу.

«Найменше – це порушення комендантської години. Якщо бачимо там групу осіб, місце зосередження групи осіб, ми можемо повідомити МВС, що у цій адресою є постійне скупчення людей. Та й виконуються певні дії, які має виконувати поліція та інші служби. Ну, це найменше, що ми можемо зробити», - каже Зія Ібадов.

За майже 13 місяців повномасштабної війни прифронтовий Харків став трохи іншим.

«Напевно змінилося лише те, що менша кількість людей у місті набагато менша. Тому що все-таки багато хто виїжджав і поки що не повертається. Ну а так бачимо, що місто живе, намагаємось цьому сприяти», - каже начальник Департаменту smart-сервісів та відеотехнологій КСП «Інженерні мережі» Олексій Анохін.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах