Рік тому до Харкова прорвалися російські ДРГ: як це було (фото, відео)

Рік тому до Харкова прорвалися російські ДРГ: як це було.

Рік тому до Харкова прорвалися російські ДРГ: як це було. Фото: https://t.me/insiderUKR

Події
27 лютого 2023 10:35

Рано-вранці 27 лютого 2022 року росіяни на легкій військовій техніці прорвалися до Харкова. Почалися вуличні бої.

Очевидці повідомляли про російську техніку на Шишківці, у центрі, біля Південного вокзалу. Постріли було чути на Салтівці. Шість машин із буквою Z рухалися до метро Перемога. У зв'язку з цим Харківська міськрада призупинила рух громадського транспорту у районі Олексіївки.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одна з російських ДРГ засіла у харківській школі №134 на вулиці Шевченка, 220. Бій тривав близько 6-7 годин, диверсантів було знищено, школа згоріла.

Російські диверсанти намагалися сховатися у школі №134.Російські диверсанти намагалися сховатися у школі №134. Фото архівне

За словами начальника штабу спецпідрозділу KRAKEN Костянтина Немічова, ще одна група диверсантів мала завдання захопити в Харкові тілі та радіовишки

"Була команда захопити місто Харків, окупувати всі основні дороги, перекрити виходи цивільним та зайняти місто. Також було дозволено відкривати вогонь по мирному населенню та всім жителям міста. Був наказ обстрілювати цивільні об'єкти, об'єкти житлового фонду", - розповів один із диверсантів, якого взяли в полон.

Події 27-28 лютого стали вирішальними для Харкова. Ворог зрозумів, що місто йому не взяти. Після 28 лютого спроб проникнути невеликими диверсійними групами до самого міста ворог уже не застосовував.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах