Будинок Карла Буркевича можуть знести: авторка проєкту "Залопань" закликає зберегти будівлю

Дом Карла Буркевича можуть знести: авторка проєкту "Залопань" закликає зберегти будівлю - фото: za_lopan/Instagram

Дом Карла Буркевича можуть знести: авторка проєкту "Залопань" закликає зберегти будівлю - фото: za_lopan/Instagram

Події
21 сiчня 2023 10:56

Історична будівля, яка знаходиться на вулиці Полтавський шлях, 1, у небезпеці. Тут стався обвал перекриттів, а це може стати поштовхом для міської влади для виключення будівлі зі списку пам'яток архітектури та містобудування. 

Про це розповіли на сторінці проєкту "Залопань".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ви, напевно, вже чули та бачили, що сталося з однією з найголовніших, найкрасивіших будівель Полтавського Шляху. Я про обвал перекриттів будівлі за адресою вул. Полтавський Шлях, 1, будівлі, яка зустрічає нас з моста на вході у вулицю, той відомий зелений будинок. Обвал перекриттів може стати поштовхом для влади для виключення будівлі зі списку пам'яток архітектури та містобудування, - сказано у повідомленні.

Також у дописі зазначено, що вже надісланий офіційний запит до міськради щодо висвітлення планів на цю будівлю, але відповіді так і не отримали.

- Я не хочу, щоб цю будівлю "тишком-нишком" "реконструювали" в щось жахливе, або, ще гірше, щоб її знесли. Для того щоб цього не сталося, необхідно створювати суспільний резонанс навколо неї. Нам необхідно, щоб містяни знали про цю будівлю та цінували її, і не дозволили б спричинити їй зла, - зазначила засновниця проєкту Сандра Струмскас.

Нагадаємо, Vgorode розповідав про проєкт "Залопань", мета якого - розповісти про багату історичну та культурну спадщину цього району та залучити людей до прогулянок ним.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах