Евакуація з деокупованої Харківщини: у яких регіонах приймають

Евакуація із деокупованої Харківщини: у яких регіонах приймають.

Евакуація із деокупованої Харківщини: у яких регіонах приймають. Фото: 5 канал

Події
06 жовтня 2022 14:27

У Мінреінтеграції закликають мешканців евакуюватись до зими. Переселенців приймають у Хмельницькому, Житомирі та інших населених пунктах центральної та західної України. У Харкові місць уже не вистачає.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мешканці деокупованих територій Харківської області їдуть до Харкова, проте у гуртожитках міста не вистачає.

"Саме тому ми так просимо керівників ОВА розповідати людям, куди можна виїхати і які можливості дає держава. Наприклад, Харківська область. Коли ми говоримо про тих, хто їде з Ізюму, Куп'янська, Вовчанська, вони, як правило, їдуть до Харкова. Але у Харкові теж не вистачає вже приміщень, наприклад, у гуртожитках вищих навчальних закладів, куди селять. Ми пропонуємо людям їхати далі. Це Хмельницький, це Житомир. У нас є домовленості з регіонами центральної та західної України, куди ми привеземо людей", - сказала Верещук.

Віце-прем'єр-міністр обіцяє, що люди не залишаться на пероні і не самостійно шукатимуть і орендуватимуть житло, їм допоможуть знайти притулок.

"Оренда дорога, і люди дуже бояться, що залишаться взимку на вулиці. Цього не буде. Якщо вам пропонує ОВА, а ми, Мінреінтеграції, займаємся організацією цього, підіть, їдьте, і ми вам допоможемо. Якщо ви бачите, що не можете впоратися, дзвоніть мені, зателефонуйте на 15-48. Ми нікому не відмовимо. Всім допоможемо", - сказала Верещук.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах