Затримано віце-мера Вовчанська, яка співпрацювала з окупантами — СБУ

Затримано віце-мера Вовчанська, яка співпрацювала з окупантами — СБУ.

Затримано віце-мера Вовчанська, яка співпрацювала з окупантами — СБУ. Фото: СБУ

Події
26 вересня 2022 12:12

СБУ затримала першого заступника мера Вовчанська, яку розшукували за підозрою у держзраді. Також затримано двох колаборантів із Куп'янська.

Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"67-річна громадянка, обіймаючи посаду першого заступника Вовчанського міського голови, добровільно надавала допомогу представникам Росії під час тимчасової окупації міста", – уточнив Абдула.

Мова йде про Ольгу Камінську.

Зокрема, вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та Операції Об'єднаних сил на Сході України; патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська.

Крім того, чиновниця постачала військових РФ будівельними матеріалами для зведення укріплень та агітувала місцевих жителів підтримувати окупаційний режим, а також брала участь у знятті прапора України з адміністративних будівель міста.

У липні слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та оголосили її у розшук. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також затримано двох куп'янчан, які за ідейними переконаннями стали «поліцейськими». 36-річний та 31-річний мешканці Куп'янська після тимчасової окупації за власною ініциативою влаштувалися у так звані правоохоронні органи. На початку липня їх обох призначили на посади «виконуючими обов'язки поліцейського взводу патрульної служби». З цього моменту зловмисники активно допомагали ворогові у підтримці «нових порядків» на захопленій території, у тому числі репресували проти патріотично налаштованих громадян.

Затримано віце-мера Вовчанська, яка співпрацювала з окупантами — СБУ.Затримано віце-мера Вовчанська, яка співпрацювала з окупантами — СБУ. Фото: СБУ

Їм оголошено про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Усіх трьох вирахували під час комплексного оперативного відпрацювання деокупованих територій області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах