5-річний хлопчик із Харкова став донором для свого тата та врятував йому життя

5-річний хлопчик із Харкова став донором для свого тата та врятував йому життя - фото

5-річний хлопчик із Харкова став донором для свого тата та врятував йому життя - фото

Події
02 вересня 2022 18:00

Чоловікові з Харкова потрібна була трансплантація кісткового мозку і жоден донор у світі не пасував. Врятував життя своєму татові – 5-річний хлопчик Макар.

Як розповідають у клініці "Охмадет", це харківська родина – Олексій, Олена та 5-річний Макарчик. У листопаді минулого року батькові поставили діагноз – апластична анемія. В Охматдиті, де зараз приймають і дорослих людей через війну, діагноз скоригували на мієлодиспластичний синдром (МДС). Тобто Олексію потрібна була трансплантація кісткового мозку.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У світі не було жодного сумісного донора, і тоді маленький син Олексія запитав: "А я можу врятувати тата?".

З'ясувалося, що хлопчик підходив як донор на 60%. Тому 15 червня стовбурові клітини Макарчика трансплантували татові. Пересадка пройшла успішно. Сім'я поки що в лікарні, бо Олексію ще треба обстежитися та бути під наглядом лікарів.

Мама Макарчика зробила для свого чоловіка та сина тематичні футболки: у Олексія написано "Мій син та Охматдит врятували моє життя", а у Макара - "Я врятував життя татові". До речі, сім'я має ще спільне захоплення – любов до футболу. Тому в лікарню приїхав відомий футболіст Андрій П'ятов.

5-річний хлопчик із Харкова став донором для свого тата та врятував йому життя -5-річний хлопчик із Харкова став донором для свого тата та врятував йому життя - фото: facebook.com/ndsloh
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах