Американські лікарі безкоштовно консультують українців онлайн: як записатися

Американські лікарі безкоштовно консультують українців онлайн: як записатися.

Американські лікарі безкоштовно консультують українців онлайн: як записатися. Фото: freepik.com

Події
21 серпня 2022 16:14

Американські лікарі безкоштовно надають медичні консультації та психологічну допомогу українцям. Прийоми відбуваються онлайн.

Про це в етері "Українського радіо Харків" розповіла студентка Стенфордського університету, виконавча директорка проєкту "TeleHelp Україна" Соломія Савчук, повідомляє "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На даному етапі маємо команду лікарів різних спеціальностей, які працюють на волонтерських засадах, щоб підтримати українців на час війни", — каже вона.

За словами Савчук, нині українці можуть отримати психологічну та загальну медичну допомогу, проконсультуватися зі спеціалістами з педіатрії, жіночого здоров’я, кардіології, дерматології, ревматології, ендокринології. Щотижня прийоми ведуть близько 40 фахівців.

"Не всі наші лікарі розуміють українську мову, але ми надаємо перекладачів для будь-якого дзвінка, для будь-якого пацієнта, який потребує перекладача, якщо лікар не спілкується українською мовою", — розповіла Савчук.

За її словами, щоб отримати консультацію, пацієнт може зайти на сайт проєкту, обрати вид допомоги та запланувати онлайн зустріч із лікарем.

"Після цього вони отримають електронного листа, який включатиме посилання, як під’єднатися до безпечного зв’язку для дзвінка з лікарем. Також на сайті є Telegram, у якому пацієнти можуть зв’язатися з нашими волонтерами. Волонтери — не лікарі, але волонтери допомагають пацієнтам записатися, зв’язатися з лікарем", — каже виконавча директорка проєкту.

Інформацію пацієнти можуть передавати українською мовою, для лікаря її перекладуть. Консультації проходять після 17:00 та близько 06:00-08:00.

За словами Савчук, якщо пацієнт потребує додаткового огляду на місці, його направлять до відповідного фахівця. Після людина може звернутися за повторною онлайн консультацією з, наприклад, вже готовими результатами лабораторних досліджень або медичними знімками. Рекомендації американські фахівці надсилають в письмовому виді.

До 40% запитів, за словами Савчук, стосуються психологічної допомоги: "Під впливом незнайомих емоцій чи незнайомих відчуттів звертаються з питанням, як подолати такі відчуття. Особливо, якщо пацієнти переживають тривогу, депресію чи понижений настрій протягом тривалих проміжків часу, особливо, якщо це понад два тижні, коли людина почувається тривожно чи з низьким настроєм протягом більшості дня. Це зазвичай вважається свідченням того, що варто поспілкуватися с фахівцем".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах