У Харківській області відомі імена понад 140 зрадників

У Харківській області вирахували понад 140 зрадників.

У Харківській області вирахували понад 140 зрадників. Фото ілюстративне

Події
18 серпня 2022 21:39

З початку збройного конфлікту враховано відомості про скоєння більш як 19 тисяч кримінальних правопорушень. Кожен п'ятий – це військовий злочин чи злочин, пов'язаний із виправданням збройної агресії.

Рахунок громадян, яким повідомили про підозру у держзраді, колабораціонізмі та співпраці з окупантами, на Харківщині вже пішов на сотні. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков під час координаційної наради із керівниками правоохоронних органів області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«За фактами державної зради процесуальне керівництво здійснюється у 141 кримінальному провадженні за 159 злочинами. У них про підозру повідомлено 69 осіб. До суду направлено 11 обвинувальних актів щодо 11 осіб», - розповів Фільчаков.

За фактами колабораціонізму розслідують 98 справ, про підозру вже повідомили 35 фігурантів. 11 обвинувальних актів щодо 12 осіб передали до суду.

«У 34 кримінальних провадженнях за фактами пособництва державі-агресору про підозру повідомлено вже 8 осіб. До суду направлено 2 звинувачувальні акти стосовно 2 осіб», - уточнив Фільчаков.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах