«Іскандер» та «С-300»: харківський сапер розповів про особливості цих ракет

{арківський сапер розповів про особливості цих ракет.

{арківський сапер розповів про особливості цих ракет. Фото: facebook.com/ICHDRR

Події
06 серпня 2022 20:14

РФ переробила ракети "С-300", щоб вони вибухали не в повітрі, а били в наземну мету. Українські спеціалісти вивчають, що саме росіяни змінили.

Про це в інтерв'ю Суспільному розповів начальник частини гуманітарного розмінування ДСНС України Ігор Овчарук.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ракети - це "Іскандер", "Калібр", "C-300". "Ураган" і "Смерч" належать до реактивних ракет і менш точні, але вони меншої дальності, тому, на мій погляд, їх застосовують більше для того, щоб налякати мешканців Харкова, щоб люди почали панікувати, більше говорити про завершення війни чи ще щось”, - каже Овчарук.

"Іскандер" - ракета дорога, і її використовують дуже рідко, тому що це насправді великі витрати для Росії використовувати просто так "Іскандери". Розрізняються потужністю вибухівки у головній частині, складністю зловити. "Іскандер" набагато сучасніша ракета, що має датчики помилкової мети, так називають їх, теплові пастки відстрілює, тобто вона збиває всі об'єкти, які хочуть її зловити. Здійснює похибку", - пояснює Овчарук.

Робота саперів на території Харківської області, літо 2022 року. Фото: facebook.com/ICHDRRРобота саперів на території Харківської області, літо 2022 року. Фото: facebook.com/ICHDRR

"С-300" – це просто ракета. Сьогодні її росіяни переробили, бо взагалі "С-300" насамперед була для захисту повітря. Ракета "земля-повітря". Фахівці намагаються встановити, що було в ній змінено, тому що вона з самого початку мала вибухати в повітрі, і коли вона вибухає у повітрі, вона робить хмару з уламків, які в ній уже вкладені. У цьому випадку ми маємо багато питань, як це відбувається, що ракета потрапляє в ціль, вибухає безпосередньо всередині мети від контакту", — розповідає сапер.

Що гірше – "Іскандер" чи "С-300"? За словами фахівця, - не має значення. Якщо буде пряме влучення в будівлю, хоч "Іскандер", хоч "С-300" зруйнує все.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах