Діти з окупованих територій Харківщини зможуть дистанційно навчатися в українських школах

Діти з окупованих територій Харківщини зможуть дистанційно навчатися в українських школах.

Діти з окупованих територій Харківщини зможуть дистанційно навчатися в українських школах. Фото: education.24tv.ua

Події
02 липня 2022 11:00

Наступний навчальний рік на Харківщині розпочнеться 1 вересня. Але в якому форматі будуть проходити уроки — залежатиме від безпекової ситуації.

Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, пріоритет і бажання — традиційний формат — у школах та за партами. Якщо в окремих населених пунктах безпекова ситуація дозволятиме — буде розглянуто варіант офлайн-навчання. Але перед цим школи перевірять фахівці ДСНС: чи не залишилось на території вибухонебезпечних предметів, чи працюють системи оповіщення, чи позначено шляхи евакуації. 

“У школах або біля них мають бути укриття, де в разі небезпеки зможуть сховатися всі учні та працівники. Під час повітряної тривоги освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті”, — сказав Олег Синєгубов.

Він повідомив, що наразі в області 165 шкіл — на тимчасово окупованих територіях. 

“Учні цих закладів зможуть навчатися дистанційно або в інших закладах на підконтрольних Україні територіях. Дистанційно навчатимуться учні шкіл, які розташовані ближче ніж за 40 км до лінії бойових дій. Це ж стосується тих закладів, які повністю зруйновані внаслідок обстрілів”, — повідомив Олег Синєгубов.

За даними ХОВА, у Харківській області на сьогодні зруйновано 16 шкіл, пошкоджено — 191.  До початку бойових дій в школах на Харківщині навчалися майже 260 тисяч дітей шкільного віку. За попередніми даними, виїхали з території області майже 130 тисяч учнів, половина з них — за кордон. Крім цього були змушені залишити свої домівки 8,4 тисячі учителів області.

Щодо ПТУ та закладів вищої освіти, за словами Олега Синєгубова, розглядається традиційний або змішаний формат навчання (очно-дистанційний). Але з урахуванням обмежень воєнного часу та забезпечення безпеки. 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах