Росія може спробувати атакувати Харків та інші міста, — ЗМІ

Росія може спробувати атакувати Харків та інші міста, - ЗМІ.

Росія може спробувати атакувати Харків та інші міста, - ЗМІ. Фото: actual.today

Події
22 лютого 2022 15:10

Розвідка США вважає, що потенційне вторгнення Росії до України може призвести до спроби атакувати Київ, Харків, Одесу та Херсон.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на три джерела.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

При цьому співрозмовники не надали подробиць розвідданих, але кажуть, що вони підкріплені розрахунками. За словами джерел, точка зору США частково сформована докладним розумінням типів російських сил і коштів, які зараз знаходяться поблизу України, і того, що вони можуть бути готові діяти з різних місць.

Співрозмовники агентства не уточнили, що може включати потенційна атака, і не прокоментували кінцеву мету Володимира Путіна. Але одне джерело повідомило, що оцінки США припускають, що будь-яке великомасштабне вторгнення може бути підкріплене підтримкою з повітря та кіберзлочинами. При цьому масовані атаки можуть призвести до великої кількості жертв серед цивільного населення.

Також, за словами джерел, атаки на деякі з торгових артерій України матимуть серйозні економічні наслідки: до 70% експорту та імпорту України здійснюється морем, а порти Одеської області обробляють три чверті цього обсягу.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах