"Елемент інформаційної атаки": російські війська продовжують маневри на кордоні з Харковом

"Елемент інформаційної атаки": російські війська продовжують маневри на кордоні з Харковом

"Елемент інформаційної атаки": російські війська продовжують маневри на кордоні з Харковом Фото: UA.NEWS

Події
18 лютого 2022 10:00

Російські війська продовжують активне переміщення у Білгородській та інших прикордонних з Україною областях. Однак до наступу, судячи з їхнього стану, вони не готові.

Про це в ефірі "Суспільного" повідомив начальник Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін.

Не забудьте підписатися на наш канал в Telegram

"Йде маневрування. По-перше, я думаю, це штучне нагнітання ситуації: мовляв, подивіться, як нас багато, як ми вміємо це робити. По-друге, це і відпрацювання переміщення такої маси військ з боку РФ, це одне з їхніх завдань, які вони виконують поки що в рамках тренувань, навчань. По-третє, це елемент інформаційного опору та інформаційної атаки — те, що потенційно може викликати панічні настрої в Україні", — сказав Дудін.

На його думку, війська РФ, зосереджені на кордоні, повністю не готові до наступу.

"Є певні компоненти, які перед кожним наступом, агресивною дією мають бути. Як приклад — це паливно-мастильні матеріали, другий ешелон, який має підтягувати зброю, боєприпаси, паливо-мастильні матеріали для того, щоб війська просувалися вперед. Я не говоритиму., яких саме, але бачимо, що певних компонентів не вистачає", — сказав Дудін.

За його словами, вздовж кордону із Харківською областю Росія зібрала не нову техніку.

"Ми бачимо пересування колон, ми бачимо пересування військової техніки, ми бачимо, що дуже не багато зразків, за винятком автомобільної техніки, є найновішими зразками, тобто ми бачимо — інженерна техніка йде, вона пофарбована в новий колір, але це техніка ще радянських Ми бачимо танки, БМП і т. д. — бачимо, в якому стані вони знаходяться... Те саме стосується і військових, є окремі частини спеціального призначення, які зовсім по-іншому забезпечені.... Офіцери виїхали — одразу починають шукати горілку. За ними теж саме починають робити і солдати. Ми бачимо, що з'явився продаж у Білгородській області військових сухпайків, паливно-мастильних матеріалів. І ми бачимо, що психологічний клімат не покращується", — сказав Дудін.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах