У "Жилкомсервісі" прокоментували загрозу банкрутства

У "Житлокомсервісі" прокоментували загрозу банкрутства.

У "Житлокомсервісі" прокоментували загрозу банкрутства. Фото: Харківські звістки

Комуналка
01 травня 2023 11:12

Незважаючи на загрозу банкрутства, КП "Жилкомсервіс" продовжить надавати послуги харків'янам та своєчасно виплачувати заробітну плату.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на підприємство.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, наприкінці березня поточного року один із кредиторів "Жилкомсервісу" звернувся до суду та ініціював процедуру банкрутства, оскільки через скрутну ситуацію підприємство не змогло своєчасно розрахуватися за надані послуги.

Директор КП "Жилкомсервіс" Геннадій Мальований повідомив, що підприємство мало фінансові зобов'язання, які через процедуру банкрутства призупинено перед комерційними структурами, а також іншими комунальними підприємствами.

"Всі надходження від населення направлятимуться на виплату заробітної плати, податків, зборів та розрахунків за електроенергію. Щодо банкрутства, то все вирішуватиметься за результатами оцінки активів та пасивів підприємства. Цілком ймовірно, що суд може визначити як один із виходів із ситуації - санацію (фінансове оздоровлення) підприємства з поступовим відновленням платоспроможності. Звичайно, якийсь час нашим кредиторам доведеться почекати, але це необхідно", - сказав Геннадій Мальований.

За його словами, процедура банкрутства ніяк не вплине на споживачів. Усі послуги, передбачені тарифом на утримання будинків та прибудинкових територій, будуть здійснюватись у плановому режимі. Також співробітники й надалі вчасно отримуватимуть заробітну плату.

"Ініційована процедура банкрутства стосується лише мораторію на розрахунки з кредиторами, перед якими зараз немає можливості погасити борги. На споживачах це не позначиться", - запевнив директор підприємства.

Читайте також: Терехов - про банкрутство зоопарку, "Жилкомсервісу" та "Міськелектротранссервісу"

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах