У Харкові хочуть модернізувати трамвайне сполучення

У Харкові хочуть модернізувати трамвайне сполучення.

У Харкові хочуть модернізувати трамвайне сполучення. Фото: Depositphotos

Транспорт та інфраструктура
14 листопада 2022 17:50

Європейський інвестиційний банк, Харківська міська рада та КП «Салтівське трамвайне депо» 11 листопада розпочали співпрацю з підготовки проекту «Міський електротранспорт Харкова».

Про це повідомили у мерії Харкова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Мета проекту – модернізація трамвайного сполучення в місті через закупівлю нових трамваїв, а також модернізацію зношених та зруйнованих війною шляхів, систем та інфраструктури депо. Підготовчі роботи будуть фінансуватись за рахунок гранту технічної допомоги у розмірі 400 тис. євро, які Харків отримає від Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF), яким керує ЄІБ. Це допоможе підготувати інвестиційний проект із закупівлі нового трамвайного парку та реконструкції зруйнованої війною трамвайної інфраструктури.

Крім того, після завершення технічної підготовки, як тільки умови дозволять розпочати роботу, ЄІБ розгляне можливість проінвестувати підготовлений проект, який допоможе Харкову відновити та покращити якість та сталість послуг громадського транспорту», ​​- йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Ігоря Терехова, це буде масштабна реконструкція та розширення трамвайної системи, які місто не проводило за останні 30 років.

«Це дуже важливо у контексті реалізації плану відновлення міста одразу після перемоги України. Харкову та нашому трамвайному депо потрібні досвід та навички щодо підготовки таких інвестиційних проектів. Ця підтримка допоможе зменшити будь-які ризики за належної та своєчасної підготовки та реалізації проекту. Після завершення військових дій Харків із його оновленим громадським транспортом стане навіть кращим, ніж був раніше. Вкрай важливо вже зараз планувати реконструкцію та відновлення міста як ідеального міста майбутнього. Я вдячний ЄІБ за постійну підтримку», - наголосив Ігор Терехов.

У свою чергу, віце-президент ЄІБ Тереза ​​Червинська, відповідальна за фінансові операції з Україною, зазначила, що українці мають бути готові розпочати відновлення своєї країни в перший же день після перемоги. За її словами, готувати плани реконструкції потрібно вже зараз, і грант від EPTATF – правильний крок у цьому напрямі.

«Він дозволить нам переглянути та модернізувати планування громадського транспорту в Україні та створити сучасну, ефективну, безпечнішу та екологічнішу мобільність для Харкова. Реконструкція місцевої транспортної інфраструктури за допомогою таких проектів буде пріоритетом, адже це сприятиме швидшій нормалізації життя. Ми маємо відновити найкращу Україну. Водночас відновлення має відбуватися з урахуванням інтеграції країни до ЄС. Цей проект вкотре наголошує на зобов'язанні ЄІБ підтримувати вільну, демократичну, процвітаючу та незалежну Україну», - зазначила Тереза ​​Червинська.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах