Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти

У Харкові страйкують таксисти.

У Харкові страйкують таксисти. Фото: tinn.ir

Транспорт та інфраструктура
14 лютого 2022 13:05

Сьогодні, 14 лютого, у Харкові, Вінниці, Запоріжжі та інших містах України страйкують таксисти. Вони вимагають від агрегаторів підвищити тарифи.

Нагадаємо, анонсуючи страйк, водії заявляли, що нинішні ціни на проїзд дуже низькі: вартість палива, запчастин, обслуговування автомобіля з 2018 року зросла, а тарифи у службах таксі залишилися на колишньому рівні.

14 лютого учасники акції відмовилися надавати послуги для агрегаторів таксі: Bolt, Улюблене Таксі, Uklon, Uber, OnTaxi, 3040, 838. Вони вимагають підняти ціни до наступного рівня:

Тарифи, які вимагають страйкуючі таксисти у Харкові.Тарифи, які вимагають страйкуючі таксисти у Харкові. Скріншот: taxiharkov.tilda.ws

Попередньо, страйк триватиме до 6:00 15 лютого.

Сьогодні деякі харків'яни справді помітили, що важко викликати таксі, але здебільшого вранці, коли на послуги таксистів великий попит. Більшість же відсутності автомобілів не відчули.

"Я на роботу приїхав з "Перемоги" на Трактори за 80 грн. Норм!", — написав у соцмережі один із пасажирів.

"Від мене до аеропорту було 200, сьогодні 206 гривень, але, може, бо ранок", — каже ще один пасажир.

За даними страйкуючих, сьогодні не вийшло на лінію до 20% водіїв. Тих водіїв, які продовжують співпрацювати з агрегаторами, обіцяють завалити фейковими замовленнями та образливими коментарями: "Працюєш, с*ка?".

Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти.Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти. Скріншот: Труха

Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти.Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти. Скріншот: Труха

Водії, які не підтримали страйк, у відповідь загрожують фізичною розправою у разі грубого втручання у їхню роботу: фіксації номерів, відео- або фотозйомки.

Водії, які беруть участь у страйку, зазначають, що агрегатори почали блокувати номери, з яких надходять фейкові замовлення.

"Хто робив фейки, в OnTaxi вже почали блокувати водійські акаунти", — пише один з страйкуючих водіїв.

OnTaxi частково переглянули тарифи: тепер у "Стандарті" подача 50 гривень плюс 8 грн/км, у "Комфорті" — 60 гривень подача плюс 8,5 грн/км. Тарифи "Економ" та "Лоукост" залишилися без змін. Проте зросла й комісія агрегатора — з 12 до 14%.

Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти.Фейкові замовлення та відмова від перевезень: у Харкові страйкують таксисти. Скріншот: СТО Харків

Водії кажуть, що їхня зарплата після такого перегляду не збільшилася, а зменшилася.

Учасники акції кажуть, якщо агрегатори не підуть назустріч і не підвищать тарифи на свої послуги, вони обіцяють продовжити акцію до 20 лютого.

"По можливості основний наголос робимо на bolt та Uklon", — заявили в телеграм-каналі акції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах