Коли харків'яни можуть сховатись у метро під час обстрілів — роз'яснення метрополітена

Коли харків'яни можуть сховатись у метро під час обстрілів — роз'яснення метрополітену.

Коли харків'яни можуть сховатись у метро під час обстрілів — роз'яснення метрополітену. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
06 березня 13:08

Харківський метрополітен за умов постійних обстрілів став об'єктом подвійного призначення. Він поєднує у собі функції перевезення пасажирів та тимчасового укриття. Адміністрація підземки роз'яснила, як працює метро під час обстрілу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У підземці повідомили, що режим роботи метрополітену як перевезення пасажирів з 5:30 до 21:30, а тимчасове укриття – цілодобово.

"Нагадуємо, що під час воєнного стану кожен громадянин, незалежно від віку та статі, повинен мати при собі документ, який міг би ідентифікувати його особу", - уточнили у метрополітені.

Громадяни, які тимчасово ховаються на станціях метрополітену, можуть там перебувати до оголошення відбою повітряної тривоги. Якщо відбій повітряної тривоги було оголошено під час комендантської години, то користуватися станціями як укриттям є можливість до її завершення.

"Водночас повідомляємо, що під час дії комендантської години двері на вхід станцій оперативно відчиняються працівниками метрополітену одразу після оголошення сигналу повітряної тривоги. Громадяни можуть укриватися на території під вуличними пішохідними переходами, у вестибюлях та на платформах станцій метрополітену. Перш за все громадян розміщують у вестибюлях, після чого відповідно до їх наповненості – починають переводити на платформи станцій.

У нічний час у метрополітені проводяться технологічні операції, спрямовані на безпеку руху, перевезення пасажирів та підтримку належного санітарного стану станцій. У зв'язку з цим персонал станції не відразу має можливість організувати доступ безпосередньо на платформу, про що громадянам повідомляють на вході і просять почекати деякий час у вестибюлі. Акцентуємо увагу, що перебування у вестибюлях також є безпечним і вони виконують ту ж функцію тимчасового укриття, як і платформи станцій метрополітену", - кажуть у метрополітені.

Там уточнили, що на прохання громадян працівники метрополітену можуть тимчасово надати їм стільці для відпочинку та теплі ковдри, які є в наявності. Для батьків з маленькими дітьми можна підігріти дитяче харчування. Також є можливість заряджання гаджетів. Під час затяжних тривог або «блекаутів» передбачено можливість отримання гарячих напоїв, для чого на кожній станції є термопоті та питна вода.

"Просимо вас з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Всі співробітники метрополітену докладають максимум зусиль, щоб щодня та цілодобово забезпечувати безпеку та комфорт громадян", - додали в КП.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах