У Харкові зберегли безкоштовний проїзд на 2024 рік

У Харкові зберегли безкоштовний проїзд на 2024 рік.

У Харкові зберегли безкоштовний проїзд на 2024 рік. Фото: Vgorode/Тетяна Костенко

Транспорт та інфраструктура
22 листопада 2023 08:43

У проекті бюджету Харкова на 2024 рік передбачено фінансування безкоштовного проїзду у метро, трамваях, тролейбусах та автобусах. На це виділено близько 1,2 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект бюджету 21 листопада схвалив виконавчий комітет Харківської міської ради.

За словами заступника міського голови – директора Департаменту бюджету та фінансів Тетяни Таукешової, загальний обсяг доходів бюджету становитиме 17 мільярдів гривень. Основним джерелом доходу, як і за попередні два роки, буде податок на доходи фізичних осіб. У структурі доходів бюджету наступного року він становитиме 55,1% або 7,2 мільярда гривень. Крім того, місцеві податки та збори становитимуть 4,7 мільярда гривень.

«Плату за землю плануємо отримати у розмірі 1 мільярд гривень. З податку на житлову та нежитлову нерухомість надійде 200 мільйонів гривень, а плата за оренду комунального майна становитиме 61 мільйон гривень. Доходи спеціального фонду бюджету розраховані у розмірі 171 мільйон гривень», - сказала заступник міського голови.

За її словами, вперше передбачено дотацію з держбюджету на виконання повноважень органами місцевого самоврядування у розмірі 617,4 мільйона гривень. У проекті також закладено збільшення коштів на освіту з 1,6 мільярда до 2,033 мільярда гривень.

"Прогнозний обсяг видатків бюджету Харківського міського територіального товариства на 2024 рік розрахований в обсязі 17 мільярдів гривень. Отже, обсяг доходів та видатків – збалансований", - сказала Тетяна Таукешева.

Найбільша питома вага у структурі видатків становитиме оплата праці – 48,4%, або 8,2 мільярда гривень. На відновлення зруйнованих об'єктів критичної інфраструктури передбачено 1,2 мільярда гривень.

Крім того, у бюджеті закладено надання допомоги незаможним громадянам та дітям захисників України, які загинули під час військових дій (за двома програмами – 39,5 мільйона гривень).

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах