Золото, срібло, бронза: як виступили харківські спортсмени на Паралімпіаді-2024

Золото, срібло, бронза: як виступили харківські спортсмени на Паралімпіаді-2024.

Золото, срібло, бронза: як виступили харківські спортсмени на Паралімпіаді-2024. Фото: Наш Київ

Спорт
12 вересня 18:42

У складі паралімпійської збірної України Харківщину представляли дев'ять спортсменів, які боролися за медалі у чотирьох видах спорту. Паралімпійці з Харківської області вибороли 1 золоту, 3 срібні та 3 бронзові медалі.

Про підсумки виступу спортсменів області на Паралімпійських іграх розповіли у Харківській ОВА.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це йшлося у ході брифінгу в Офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації за участю начальника Управління у справах молоді та спорту ОВА Костянтина Аначенка та українського плавця, заслуженого майстра спорту України, багаторазового паралімпійського чемпіона Максима Веракса.

З 24 серпня по 8 вересня 2024 року в Парижі проходили XVII літні Паралімпійські ігри, в ході яких 4463 учасники зі 168 країн змагалися у 23 видах спорту та розіграли 549 комплектів нагород. Збірну команду України представляли 140 спортсменів. До складу паралімпійської збірної України Харківщину представляли 9 спортсменів, які боролися за медалі у чотирьох видах спорту. Паралімпійці з Харківської області вибороли 1 золоту, 3 срібні та 3 бронзові медалі.

"Паралімпійським чемпіоном з плавання став Максим Сербін. Він переміг на дистанції 100 метрів брасом у класі S11 зі світовим рекордом 1:05:84. Найбільшу кількість медалей серед харків'ян виборола Олена Федотова-Ісаєва, на її рахунку 2 бронзи. у фехтуванні на колясках категорії В. Вона зайняла треті місця в індивідуальних змаганнях на шаблі та шпазі. в настільному тенісі в індивідуальних змаганнях серед жінок. завоював бронзову медаль", - розповів Костянтин Ананченко.

Ще один харківський плавець Роман Бондаренко у класі S2 свій найкращий результат показав на дистанції 50 метрів на спині, посівши шосте місце. У свою чергу Максим Петренчук у складі збірної України з волейболу, сидячи посівши сьоме місце, додав начальник Управління у справах молоді та спорту ХОВА.

Загалом українські паралімпійці вибороли в Парижі 82 нагороди, з яких 22 золоті, 28 срібних, 32 бронзові, і посіли сьоме місце в медальному заліку.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах