Генеральний інвестор ФК "Металіст 1925" оголосив про припинення фінансування клубу

Генеральний інвестор ФК "Металіст 1925" оголосив про припинення фінансування клубу.

Генеральний інвестор ФК "Металіст 1925" оголосив про припинення фінансування клубу. Фото: sport.ua

Спорт
30 серпня 2023 21:45

Генеральний інвестор ФК "Металіст 1925" – компанія "АES Group" припиняє фінансування клубу.

Відповідне звернення голови наглядової ради компанії Костянтина Валеуліна опубліковано на сайті ФК.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"АES Group" стояла біля витоків створення нового футбольного проекту - народного клубу "Металіст 1925", який у місті почали називати "Народжені у бою". У 2020 році компанія стала генеральним інвестором Клубу, вивівши команду до Прем'єр-ліги, створивши конкурентний та дуже перспективний колектив U19, зберігши дитячу академію, яка є особливою гордістю клубу. Цього року, у новому сезоні, було запущено новий жіночий проект "Металіст 1925". У липні-серпні команда поповнилася новими гравцями, плани були амбітними.

"За ці роки "АES Group" разом із клубом відчували і радість успіхів, і гіркоту поразок, і зневіру через те, що вболівальники йшли під прапор іншого клубу, що було особливо боляче, адже у ці моменти опускалися руки. Незважаючи на коментарі недоброзичливців, що це фейковий проект і він незабаром помре - клуб жив і розвивався. З жахом прокинувшись у лютому 2022 року, як і вся країна, об'єдналися в один потужний кулак опору агресору. АES Group у цей час працювала належним чином, виконуючи завдання уряду України, поповнюючи бюджет країни. З перших днів війни брала участь у підтримці життєздатності регіону, займалася матеріальним забезпеченням сил оборони. Поряд з цим керівництвом компанії було ухвалено рішення продовжувати життєдіяльність клубу "Металіст 1925", усвідомлюючи, що у мирному українському Харкові на тлі перемоги народиться нове патріотичне суспільство, і йому будуть потрібні вірні орієнтири, такі як Жадан у культурі, і "Народжені у бою" має всі шанси стати таким орієнтиром у спорті", - йдеться у зверненні.

За півтора роки війни компанія перенесла чотири ракетні атаки на свої активи.

"Але постраждали не лише активи, військові атаки забрали людські життя, життя наших працівників та однодумців. Перші дві атаки були нокдауном, але, незважаючи на важкі втрати, ми виживали. Клуб у міжсезоння будував нові плани на майбутнє. Заявка на сезон 2023/24 і народження жіночої команди прямо вказує на той факт, що були амбітні плани і були реальні можливості. Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для "АES Group", ми втратили практично всі активи на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, завдала останнього нищівного удару", - говорить Валеулін.

За його словами, сьогодні "АES Group" змушена оголосити про припинення фінансування Футбольного Клубу "Металіст 1925", "отримавши смертельне поранення від агресора".

"Ми вибачаємося всім, кого засмутило це звернення, насамперед у співробітників Клубу, футболістів та вболівальників, але ця новина є об'єктивною реальністю сьогодення. Тепер необхідно зібрати Загальні збори засновників Клубу та обговорити цю складну ситуацію. "АES Group" володіє контрольним пакетом акцій, однак є інші засновники, які можуть підхопити нашу ініціативу розвитку Клубу та забезпечити його фінансування, або дати інші пропозиції, ми звертаємося до харків'ян усього світу, органів державної влади, представників бізнесу та світової футбольної спільноти. від тимчасової продуктивної співпраці до безкоштовної передачі корпоративних прав Клубу. "Народжені у бою" це не проект одного інвестора, це проект майбутнього мирного спортивного відродження Харківського регіону", - закликав Валеулін.

Довідка Vgorode. AES Group – це український бренд із вітчизняними інвестиціями на ринку промислових енергетичних підприємств Східної України. Компанії та підприємства, що входять до складу AES Group, працюють у нафтопереробній, спиртовій, енергетичній, дорожньо-будівельній, транспортній та інших сферах.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах