"Ні війні в Україні": український скелетоніст провів мовчазний протест на Олімпіаді в Пекіні

Український скелетоніст провів мовчазний протест на Олімпіаді у Пекіні.

Український скелетоніст провів мовчазний протест на Олімпіаді у Пекіні. Фото: suspilne.media

Спорт
12 лютого 2022 07:00

Український скелетоніст Владислав Гераскевич на Олімпійських іграх у Пекіні провів акцію протесту проти війни в Україні.

11 лютого спортсмен виборював місце у фіналі. За підсумками двох днів українець посів 17 місце у заїзді, що дозволило йому кваліфікуватися у фінал. Після виступу український спортсмен звернувся до глядачів Олімпіади.

Після виступу Владислав Гераскевич звернувся до глядачів Олімпіади. Спортсмен провів мовчазний протест: він продемонстрував у камері напис на плакаті No war in Ukraine (Ні війні в Україні).

У Росії одразу ж почали вимагати покарати українця, апелюючи до того, що у регламенті Міжнародного олімпійського комітету є пункт про покарання у разі прояву політичної акції. Але у МОК заявили, що карати Владислава Гераскевича не будуть.

"Ми поговорили зі спортсменом. Це був загальний заклик до миру. Для МОК це питання закрито", - заявили у прес-службі організації.

"Все нормально було. Нас підтримали в цьому. Це моя позиція. Жодна нормальна людина не хоче війни, і я теж нормальна людина і не хочу війни. Я хочу миру у своїй державі і не хочу, щоб якісь люди загинули внаслідок війни ", - повідомив Владислав Гераскевич у коментарі "Суспільному".

Раніше Vgorode повідомляв, що на Олімпіаді в Пекіні перші допінгові скандали.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах