ЗСУ продовжують контраступ на Харківському напрямку: які населені пункти звільнено

ЗСУ продовжують контраступ на Харківському напрямку: які населені пункти звільнено.

ЗСУ продовжують контраступ на Харківському напрямку: які населені пункти звільнено. Фото: Борівська селищна рада

Події
27 вересня 2022 13:38

Українські військові продовжують звільняти території від російських загарбників. Зокрема, під контролем ЗСУ – частина Борівської громади Харківської області.

Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними селищної ради, звільнення громади почалося з півдня. Так, другий за розміром населений пункт Борівщини Піски-Радьківські вже повністю контролюється ЗСУ. До повномасштабного вторгнення в ньому мешкало близько 2 тисяч осіб.

Наразі ведуться бої за звільнення лівобережної частини громади.

Окупанти продовжують обстрілювати звільнені території. Як зазначають у селищній раді, звуки вибухів долинають із півночі, сходу та півдня. Щодо окупаційної "влади", то вона Борівську громаду вже покинула. Відомо також, що втекли разом із нею практично всі колаборанти.

Крім того, на безпечніші території виїхала протягом минулого тижня частина жителів. Інші залишаються у своїх будинках. Якщо їх загрожує небезпека, то вони ховаються або в підвалах, або в укриттях.

Пересуватися вулицями та дорогами між населеними пунктами у громаді все ще небезпечно. Крім того, немає електроенергії, мобільного зв'язку, а також інтернету.

Водночас, слід розуміти, що там все ще виявляють групи російських військових. Тому захисники України продовжують зачистку захоплених територій, а також їхнє розмінування.

Нагадаємо, Куп'янськ-Вузловий теж знаходиться під контролем ЗСУ. Це селище Харківської області також розташоване на лівому березі річки Оскол.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах