"Згоден на проходження поліграфа": звільнений голова СБУ у Харківській області відповів на звинувачення президента

Голова СБУ у Харківській області відповів на звинувачення президента.

Голова СБУ у Харківській області відповів на звинувачення президента. Фото: armyinform.com.ua

Події
30 травня 2022 17:17

Начальник Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін, напередодні звільнений президентом Зеленським, виклав свою версію подій у перші дні війни та зажадав від глави держави вибачитись перед співробітниками Служби безпеки.

Пост із коментарем того, що сталося, опублікований у Facebook в акаунті з ім'ям Роман Володимирович.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дудін нагадав історію, яку вже розповідав раніше в інтерв'ю – про те, що 92 ОМБр мали відправити на ротацію у лютому, і Харків залишився б у день вторгнення без боєздатних військових. Також Дудін торкнувся роботи харківського штабу Антитерористичного центру, співпраці з військовими щодо захисту аеропорту, роботи СБУ щодо коригування цілей для української артилерії тощо. І натякнув на відсутність швидкої реакції на російське вторгнення з боку керівництва регіону.

Він також заявив, що зброю охочим Харків видавали саме в УСБУ, адже «у місті чомусь були закриті військкомати і зброю ніхто не видавав, люди вмовляли дати хоч щось, а її вже просто не було».

Він заявив, що «Харків не здало дві особи, це І. Баканов (глава Служби безпеки України – Ред.) та К. Буданов (начальник Головного управління розвідки МО), які провели колосальну роботу напередодні війни, що дозволило закрити місто одразу. Якщо говорити про подальший розвиток, необхідно додати ще Венедиктову, котра взяла на контроль розслідування найбільш резонансних справ».

Також Дудін звернувся до Президента України Володимира Зеленського, заявивши, що на нещодавню нараду у Харкові за його участі керівника СБУ не запросили.

«Я розумію, за чиєю вказівкою це робилося, але не розумію чому Ви їм це дозволяєте робити. Також я не розумію, як можна робити висновки, вислухавши лише один бік. Єдине, за що мене можна покарати з початку війни, це те, що я видав зброю людям. Натомість вважаю, що якби я цього не зробив – Харків був би окупований. Щодо будь-яких інших звинувачень я погоджуюсь на проходження дослідження із задіянням поліграфа чи будь-яких інших опитувань. Більше того, враховуючи, що Ви публічно оприлюднили інформацію на мене, пропоную будь-який публічний формат. Разом з тим, чудово знаю всіх замовників зазначеної історії, тому на відміну від надуманих звинувачень додаватиму відео та аудіофайли (надані патріотично налаштованими громадянами) щодо фігурантів учорашньої зустрічі. Якщо ця публіка вчора вилила на мене багнюку, вважаю, що суспільство має знати своїх героїв», — пригрозив колишній начальник УСБУ в Харківській області.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 29 травня повідомив, що звільнив голову Служби безпеки України в Харківській області із формулюванням: "за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише особисто про себе"

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах