Володимир Зеленський звільнив очільника Служби безпеки України у Харківській області

Володимир Зеленський звільнив очільника Служби безпеки України у Харківській області.

Володимир Зеленський звільнив очільника Служби безпеки України у Харківській області. Фото: 24tv.ua

Події
29 травня 2022 20:49

Президент України Володимир Зеленський звільнив очільника Служби безпеки України у Харківській області.

Про це голова держави повідомив у зверненні 29 травня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сьогодні я відвідав Харків, саме місто і передові позиції наших військових в області. Харків пережив страшні удари окупантів. Чорні, опалені вогнем, напівзруйновані житлові будинки міста дивляться  своїми вікнами на схід та північ — туди, звідки била російська артилерія, звідки прилітала російська бойова авіація. Вони дивляться на Росію і у них зараз, як у дзеркалі, російька держава може побачити себе. Побачити, скільки всього вона програла за ці 95 днів повномасштабної війни проти України. 

Росія вже програла не тільки битву за Харків, не тільки битву за Києв і північ нашої країни — вона програла власне майбутнє і будь-які культурні зв'язки з вільним світом. Вони всі згоріли зокрема і там, на Салтівці.

Провів нараду з керівництвом області, міста. Подякував їм за те, що вони були і залишаються разом з харків'янами, разом з Україною. І що важливо зараз — разом один з одним. У них співпраця на 100%: армія, поліція, мер Харкова, обласна державна адміністрація, — всі дійсно працюють на перемогу і роблять це дуже ефективно.

На жаль, цього не скажеш про місцеве керівництво по лінії Служби безпеки України. Я приїхав, розібрався, звільнив очільника Служби безпеки України області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки особисто про себе. Які мотиви — правоохоронці з'ясують.

Третина Харківщини досі під окупацією. Обов'язково звільнимо всю територію, і на цей результат має працювати кожен на посадах як на місцевому рівні, так і на державному.

Перед поїзкою я підписав указ про нагорождення наших захисників та захисниць. 222 учасника бойових дій відзначені державними нагородами. Я мав честь особисто сьогодні вручити частину нагород з цього указу та інших, що були підписані раніше у ході поїздки.

Дуже предметно обговорили післявоєнне відновлення Харкова та області. Маємо застосувати тільки передові ідеї, тільки сучасні технології при відбудові, зокрема, безпекові технології, і найкращі пропозиції від наших партнерів.

Як і Харків, так і всі інші міста і громади країни, які зачепила війна, маємо зробити такими, щоб вони виглядали найбільш сучасно в Європі", — сказав президент.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах