Житель Куп'янського району віддав свій будинок окупантам та відбирав заради них транспорт у земляків

Житель Куп'янського району віддав свій будинок окупантам та відбирав заради них транспорт у земляків.

Житель Куп'янського району віддав свій будинок окупантам та відбирав заради них транспорт у земляків. Фото: прокуратура Харківської області

Події
27 сiчня 2023 16:25

Мешканцю села Плоське Куп'янського району повідомлено про підозру за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 47-річний чоловік під час окупації населеного пункту активно співпрацював із представниками Росії. Раніше місцевий житель, який раніше мав проблеми із законом, на початку травня 2022 року добровільно надав власне домоволодіння окупантам, де вони й проживали до вересня — до моменту звільнення села від загарбників.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, у червні підозрюваний у супроводі озброєних стрілецькою вогнепальною зброєю військовослужбовців із Росії приїхав до свого знайомого. Погрожуючи насильством та залякуючи знайомого, колаборант змусив його віддати ключі від автомобіля "ВАЗ" та трактора. В результаті окупанти заволоділи вказаним транспортом.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Харківській області під час оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах