Зеленська попросила французів допомогти відновити лікарню в Ізюмі, яку зруйнували росіяни

Зеленська попросила французів допомогти поновити лікарню в Ізюмі.

Зеленська попросила французів допомогти поновити лікарню в Ізюмі. Фото: Слово та справа

Події
13 грудня 2022 16:17

Дружина президента Олена Зеленська закликала у Парижі приєднатися до відновлення лікарні в Ізюмі Харківської області, яка постраждала від російських окупантів.

З таким проханням вона звернулася до учасників Міжнародної конференції "Солідарність з українським народом" у Парижі, організованої спільно Францією та Україною, йдеться на сторінці Зеленської у Facebook. Захід ініціював французький президент Макрон.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Зеленської, українці вистояли, бо змогли стати більшими, ніж до війни.

Як приклад вона навела Ізюмську лікарню на Харківщині та історію лікаря-травматолога Юрія Кузнєцова з цієї медустанови.

“У ніч проти шостого березня цього року вийшов на зміну до лікарні. На зміну, яка тривала до вересня. Тривала, поки Ізюм не було звільнено від російської окупації”, - розповіла Зеленська.

За її словами, за цей час лікарня продовжувала працювати у підвалі під постійними обстрілами, а Кузнєцов та інші працівники жили у тому, що залишилося від лікарні.

“За ці місяці Юрієві довелося стати і хірургом – а я нагадаю, він травматолог – і навіть акушером. У підвалах лікарні він допоміг народитись дев'яти малюкам. І життя сотень людей було врятовано завдяки тому, що одна людина залишилася і змогла стати більше, ніж була до того”, - наголосила дружина Президента.

Вона наголосила, що "це лише один приклад однієї лікарні та одного лікаря, який із простого лікаря став зовсім непростим рятівником для сотень інших людей".

"Закликала присутніх допомогти ізюмській лікарні, її героїчним лікарям, які вже стільки пережили, відновитися, щоб рятувати далі. Допомогти їм – це також можливість стати більше. Тому що допомагати та рятувати завжди означає рости над собою.

За її словами, це опорна лікарня для кількох районів області, в якій щорічно обслуговувалося близько 150 тисяч людей, а зараз її треба підняти з руїн.

"Саме для таких завдань я створила свій фонд. Фонд, який разом із іншими благодійними проектами допомагає відновленню України. Наша мета – допомогти життю перемогти. У мене є чітка місія візиту до Парижа – я тут перед вами через Ізюм. Через Ізюмську міську лікарню. Я запрошую вас допомогти саме цій лікарні. Це головне завдання мого фонду зараз. Стати більше, ніж ви були до цього моменту. Приєднуйтесь до загальної перемоги, приєднуйтесь до відновлення”, - звернулася до учасників конференції Зеленська.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах