Здав побратимів росіянам: у Вовчанську затримано колишнього голову місцевого союзу АТО

У Вовчанську затримано колишнього голову місцевого союзу АТО.

У Вовчанську затримано колишнього голову місцевого союзу АТО. Фото: Стратком ЗСУ

Події
19 вересня 2022 15:46

У звільненому місті Вовчанськ українські військові затримали колишнього керівника місцевого союзу АТО, який перейшов на бік ворога.

Про це повідомив прес-центр Управління стратегічних комунікацій.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Колишній керівник спілки АТО Вовчанська. Першим здав кацапам усіх місцевих АТОвців. Втекти не встиг", - йдеться у повідомленні.

Діалог українського військового з екс-керівником Спілки ветеранів АТО у Вовчанську:

- Який ти патріот?

- Та який я? Х*йло я.

— Троє дітей, усі справи.

На початку літа в інтерв'ю російському інформаційному агентству Сергій Красовський заявляв, що Збройним силам України слід якнайшвидше скласти зброю. У матеріалі зазначають, що після окупації Волчанська, яку в інформагентстві називають "взяттям міста під контроль РФ після початку спецоперації", почалися перевірки мешканців з бойовим досвідом, пише Kharkiv Today.

Під час такої перевірки російські військові "провели бесіду" із Красовським. За даними інформагентства, Красовський не був негативно налаштований до росіян і розповів про події на Донбасі за останні вісім років. Він заявив, що не бачив у Донбасі російських військових та скаржився на відсутність допомоги від України.

"У 2015 році я пішов у зону АТО після того, як сказали, що там бомбять і вбивають людей. Але виявилося, що там немає російських солдатів - не бачив жодного. Тоді ж я став калікою, але зараз мені ніхто не надає допомоги". "Немає можливості навіть купити собі ліки. Мені сказали: "Ти нам не потрібний, ти ніхто і звуть тебе ніяк", - цитує Красовського інформагентство.

У матеріалі пишуть, що Сергій Красовський вирішив створити "Союз ветеранів АТО" після повернення з фронту, щоб допомагати "таким же ошуканим солдатам, які вирушили воювати через розповсюджувану владою дезінформацію". Красовський нібито зустрічався з тодішнім президентом Петром Порошенком і намагався отримати допомогу, проте йому давали лише обіцянки.

Красовський виховує трьох дітей, під час окупації він звернувся до українських військових та закликав кидати зброю та повертатися додому.

"Не вірте розмовам про те, що Росія веде вогонь. Стріляли ми за наказом наших командирів. Попадали у мирні будинки, школи, дитсадки, гинули безневинні люди. Снаряди просто летіли незрозуміло куди, — сказав Красовський. — Хлопці, кидайте це все, йдіть. додому і будьте зі своїми дружинами".

У серпні 2020 року у Вовчанську відкрили меморіал загиблим на Донбасі бійцям. На мармуровій плиті було зображено українського військового та обстріляну вежу Донецького аеропорту. Як зазначали на офіційній сторінці Харківської обласної громадської організації "Союз ветеранів АТО", ініціатором створення монумента був голова Вовчанського осередку "Союзу ветеранів АТО" Сергій Красовський.

Нагадаємо, російська армія зайшла до Вовчанська 24 лютого. Йдучи, наші військові підривали мости.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах