Замість «Калібрів» та «Іскандерів»: війська РФ почали бити по Харківській області дронами-камікадзе

Війська РФ почали бити по Харківській області дронами-камікадзе.

Війська РФ почали бити по Харківській області дронами-камікадзе. Фото: From-UA

Події
26 вересня 2022 16:51

Російські військові замість ракет почали використовувати на Харківщині дрони-камікадзе. Одна з атак відбулася сьогодні вночі, 26 вересня.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Белсат.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Росія вже перестала активно використовувати свої ракети високоточні, такі як "Калібр", Х-101, "Іскандер". Це ракети, що мають бойову частину близько 400 кілограмів і більше, коштують понад мільйон доларів. Ракета "Калібр" одна - близько шести мільйонів. доларів, Х-101 — від 11 до 13 мільйонів, — сказав Гнат. — Наші Збройні сили України зіткнулися з новим викликом. Є атаки і на Харківщині вже сьогодні вночі, і Миколаївщина, і Одещина зазнають нападів цих боєприпасів, що баражують".

На думку Ігната, Росія береже високоточні ракети, щоб використовувати їх в осінньо-зимовий період для ураження об'єктів критичної інфраструктури України, оскільки хоче "занурити її у темряву". В даний час використовує значно дешевші іранські дрони-камікадзе Shahed-136, щоб завдавати ударів на великій дальності.

Українські військові вивчаються всі методи, щоби ефективно знищувати такі дрони.

"Це новий виклик, для якого потрібно мати певний досвід. Тобто застосовується все: і стрілецька зброя, і кулемети, і зенітні установки, і зенітні ракети, перспективно застосовувати і засоби радіоелектронної боротьби по цих дронах, - сказав Ігнат. - Вісім із десяти під час другого удару було збито. Противник це врахував і використовує нові тактичні прийоми, але ми відпрацьовуємо нові прийоми протидії цим безпілотним літальним апаратам. Загроза є, але мета збивається. 120 кілометрів швидкість, висота невелика, потрібен досвід, щоб їх збивати".

Довідка Vgorode. Shahed-136 (дрон-камікадзе) - тип безпілотних літальних апаратів із бойовою частиною. Вони здатні тривалий час перебувати у повітрі в режимі очікування в районі мети та оперативно атакувати її після отримання команди від оператора. Також дрон здатний виконувати завдання, яке його запрограмували автоматично. Ці безпілотники невеликі за розміром і літають низько, тож українським системам ППО важко їх відстежити. Вони можуть долати відстань до 2,5 тис. км. Зазвичай їх запускають парами чи навіть зграями.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах