З Харківської області окупанти КАМАЗами вивозять насіння соняшнику

З Харківської області окупанти КАМАЗами вивозять насіння соняшнику.

З Харківської області окупанти КАМАЗами вивозять насіння соняшнику. Фото: SUNMAG

Події
27 травня 2022 19:29

З Борівської громади окупанти вчора вивезли щонайменше 15 КамАЗів насіння соняшника.

Вантажівки виїхали у напрямку Старобільська (окупована територія Луганської області). Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупаційну владу в Боровській громаді очолює російський комендант, якому допомагають місцеві колаборанти.

Бойові дії на території Борівщини поки що не ведуться, але в населених пунктах громади у різній кількості постійно перебувають російські військові. За даними аеророзвідки, найбільше зосередження живої сили та техніки супротивника спостерігається на сході та півдні громади у селах, територіально наближених до Луганської та Донецької областей. Також ворожі війська знаходяться у Підвисокому, Гороховатці та Бахтині.

На окупованих територіях загарбники намагаються запроваджувати свій «документообіг». У Боровій почали видавати надруковані на принтері документи типу свідоцтв про народження та смерть, посвідчення тощо, де значиться, що Борова належить до Куп'янського району Білгородської області Російської Федерації.

Водночас у самому окупованому Куп'янську ходять бланки із записом: «м. Куп'янськ, Луганська область, РФ».

«Ще більш безглуздою та зухвалою запропонована окупантами система оподаткування. Підприємцям та фермерам на окупованих територіях ставлять умову 50% прибутку/врожаю віддавати окупаційній владі. Тим, хто не погоджується, погрожують відібрати бізнес/землі/майно і передати іншим, зручним «власникам», — йдеться у повідомленні Борівської селищної ради.

Жителі окупованої громади продовжують виживати у складних умовах без мобільного зв'язку та інтернету. У деяких селах досі немає електрики. Продукти, які завозяться в магазини з Росії та так званої ЛНР, переважно низької якості.

В аптеках спостерігається дефіцит ліків. Великою проблемою залишається відсутність можливості перевести в готівку гроші, для цього потрібно виїжджати в Сватове або Старобільськ, але там за цю послугу доводиться платити до 40% від загальної суми коштів.

«Тримаючи людей на окупованих територіях у заручниках, решісти продовжують вести там свою інформаційну війну. Щоб зломити опір населення і отримати лояльне ставлення, людям розповідають про неіснуючу перемогу росії, «зраду» влади, яка їх начебто обдурила і кинула, уявних нацистів, «один народ», покращення життя під росією тощо. Окупанти навіть мають роздруковані методички, де чітко прописано, що та як розповідати людям. Але всі їхні фантазії не мають нічого спільного з реальністю, а вся пропаганда має лише одну мету – окупацію України», — кажуть у селищній раді.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах