З 1 березня військовим в Україні підвищать зарплату на 30%

З 1 березня військовим в Україні підвищить зарплату на 30%.

З 1 березня військовим в Україні підвищить зарплату на 30%. Фото: news.liga.net

Події
15 лютого 2022 11:23

Володимир Зеленський підписав указ №53/2022, який передбачає підвищення зарплати військовим та оголошення 16 лютого Днем єдності. Текст документу опубліковано на сайті Офісу президента України.

Згідно з Указом, Кабінет Міністрів України зобов'язаний з 1 березня 2022 року підвищити грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил України на 30%. Заробітна плата військовослужбовців Держприкордонслужби України та Національної гвардії України зросте на 20%.

Окрім того, 16 лютого оголошується Указом Днем єдності. Цього дня у всіх населених пунктах країни до 10:00 мають підняти прапор та виконати гімн України. А закордонним дипломатичним установам України потрібно буде провести іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Нормативний акт також передбачає створення на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи "UA разом" — "для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпеки, вживаних заходів щодо зміцнення обороноздатності держави, а також організації належної інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян".

Також в Указі йдеться про необхідність прискорити створення та функціонування системи територіальної оборони та підготовки громадян до національного спротиву.

Передбачається, що ці заходи мають консолідувати українське суспільство та зміцнити його стабільність в умовах зростання гібридних загроз. Також вжиті заходи допоможуть знизити інформаційно-пропагандистський та морально-психологічний тиск на суспільну свідомість українців.

Нагадаємо, Зеленський записав звернення через можливе вторгнення РФ.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах