Виводять медиків із Білгородської області: військовий аналітик оцінив ймовірність наступу РФ на Харків

Військовий аналітик оцінив можливість наступу РФ на Харків.

Військовий аналітик оцінив можливість наступу РФ на Харків. Фото: The Globe and Mail

Події
19 грудня 2022 09:46

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко повідомив, що російські окупанти виводять військових медиків із сусідньої з Харківщиною Білгородської області.

Це ознака того, що Харків не серед пріоритетних цілей загарбників, вважає експерт.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У Білгородській області з Шебекіно розпочато процес виведення спеціального медичного загону 220-ї МОСН ЗВО, який було розгорнуто 24 лютого. Фактично з перших днів вторгнення цей підрозділ у Білгородській області обслуговував поранених окупантів, звозимих з України. 3-тє хірургічне відділення відігравало в регіоні головну роль медичної підтримки передових підрозділів РОВ (російських окупаційних військ - ред.).

Тепер цей потенціал згортається і передислокується, що свідчить про ослаблення даної локації і фактичної переорієнтації пріоритетів РОВ. У свою чергу зберігається концентрація польових шпиталів у Ростовській області, що говорить про зосередження РОВ на Луганському, але особливо на Донецькому плацдармах.

Тобто на Харків ніхто повторно не піде - всі зусилля РОВ сконцентровані на гарячковому утриманні решти", - зробив висновок Олександр Коваленко.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни (ISW) фіксував концентрацію російських військ на кордоні Харківської та Луганської областей та не виключав можливості наступу у напрямку Харківщини.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах