Росіяни можуть відновити наступ на кордоні з Харківською областю — ISW

Росіяни можуть відновити наступ на кордоні з Харківською областю – ISW.

Росіяни можуть відновити наступ на кордоні з Харківською областю – ISW. Фото: Громадське радіо

Події
15 грудня 2022 09:10

В американському Інституті вивчення війни (ISW) назвали два напрямки можливої активізації наступальних дій військ РФ, щойно дозволять погодні умови.

Такий прогноз у ISW опублікували 14 грудня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що РФ може готуватися до великомасштабного наступу в січні-лютому 2023 року.

«Заява Кулеби узгоджується з давньою оцінкою ISW про те, що зимові місяці збільшать темпи операцій з обох сторін і що умови на місцях по всій Україні, ймовірно, сприятимуть наступальним операціям, – зазначили у звіті ISW за 14 грудня. — Найближчими місяцями російські війська можуть охоче відновити наступальні операції на двох основних напрямках наступу — вздовж харківсько-луганського кордону на північному сході України або на Донеччині. Судячи з усього, російські війська перекидають важку техніку з тилових районів Луганської області до районів, що розташовані поблизу нинішньої лінії фронту вздовж кордону Харківської та Луганської областей, а також переформували та перегрупували свої сили вздовж цієї лінії. Нещодавнє падіння температури в цьому районі до постійно нижчого за нуль дозволило грунту затвердіти, що, ймовірно, створило умови для збільшення темпів наступальних операцій».

На основі заяв із російських джерел, в ISW кажуть, що наразі Сили оборони продовжують контрнаступні операції на території Луганської області. А також, що «резерви з Харкова та Чугуєва дозволяють українським силам продовжувати нарощувати темп контрнаступних операцій у напрямку до Сватового». У той же час, Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбивали атаки російських військ на північ від Кремінної в районі Червонопопівки (6 км на північ від Кремінної) та на південь від Кремінної в районі Серебрянки (11 км на південь від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Росіяни можуть відновити наступ на кордоні з Харківською областю — ISW фото 1Росіяни можуть відновити наступ на кордоні з Харківською областю — ISW фото 1

Нагадаємо, сьогодні Генштаб ЗСУ повідомив, що армія РФ намагається покращити тактичне становище на Куп'янському напрямку.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах