Вивезли в ліс і били: у Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень

У Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень.

У Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень. Фото: прокуратура Харківської області

Події
15 лютого 2022 12:17

Бандити напали на підприємця біля під'їзду власного будинку та відвезли до лісу, де вимагали повернути неіснуючий борг у розмірі 1,5 мільйона гривень. Поліція того ж дня звільнила бізнесмена та затримала зловмисників.

Як розповіли в облуправлінні поліції, про викрадення людини правоохоронцям повідомив свідок події. Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце, виявила плями крові на снігу і чорну рукавичку.

Вивезли в ліс і били: у Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень.Вивезли в ліс і били: у Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень. Фото: прокуратура Харківської області

Під час відпрацювання території області у селищі Хорошево на відстані приблизно 150 метрів від автодороги у лісі поліцейські виявили легковий автомобіль Audi, до ручки правих задніх дверей якого пластиковою стяжкою було пристебнуто чоловіка.

Потерпілим виявився 38-річний підприємець Харкова. Він розповів, що коли увечері 13 лютого він припаркував машину біля під'їзду свого будинку на вулиці Лисаветинській, до нього підійшли троє незнайомців. Вони вдарили в обличчя, забрали ключі від машини та насильно посадили в автомобіль. Під час поїздки один із нападників відібрав у потерпілого травматичний пістолет і, погрожуючи застосуванням зброї, вимагав 1,5 мільйона гривень для погашення неіснуючого боргу.

Вивезли в ліс і били: у Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень.Вивезли в ліс і били: у Харкові бандити викрали бізнесмена та вимагали 1,5 мільйона гривень. Фото: поліція Харківської області

Побиття продовжилося у лісі, куди зловмисники завезли бізнесмена. Вони вимагали вказати місце, де він зберігає гроші. Туди ж, у ліс, автомобілем Mitsubishi приїхав четвертий член банди. Троє нападників забрали у потерпілого ключі від квартири, пристебнули його до дверей машини та поїхали, залишивши стежити за ним свого спільника. Там і знайшли їх правоохоронці.

Усіх чотирьох бандитів затримано. Ними виявилися 26-річний, 43-річний, 51-річний та 61-річний мешканці області. 14 лютого вони повідомили про підозру за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах