В Ізюмі для лікарів збудують модульне житло — ХОВА

В Ізюмі для лікарів збудують модульне житло — ХОВА.

В Ізюмі для лікарів збудують модульне житло — ХОВА. Фото: eurasia.amnesty.org

Події
29 вересня 2022 10:57

В Ізюмі на території лікарні розмістять модульні будинки для лікарів чи медперсоналу.

Наразі стоїть завдання – відновити не лише медичні заклади, а й житло для медичних працівників, щоб вони повернулися на постійне місце проживання та забезпечили роботу. Харківська обласна військова адміністрація наразі веде переговори з міжнародними організаціями з цього питання. повідомили у ХОВА.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Питання забезпечення медичними кадрами деокупованих громад Харківщини було обговорено під час візиту до регіону міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

За даними директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максима Хаустова, наразі у деокупованих населених пунктах проживає близько 40% населення порівняно з довоєнним часом. Також 30-40% медиків сьогодні працює у лікарнях на цих територіях.

"В окремих лікарнях не вистачає рентгенолога, не вистачає хірургів, анестезіологів, стоматологів. Все це вирішуватимемо за допомогою лікарів-волонтерів або лікарів, які працюватимуть вахтовим методом", – розповів Максим Хаустов.

Деокуповані території посилено бригадами медицини катастроф МОЗ та центрів екстреної медичної допомоги.

"Якщо немає вузького спеціаліста там, де розташована лікарня, пацієнта привезуть до закладу, де ці фахівці є, щоб гарантувати надання якісної медичної допомоги кожному", - наголосив міністр охорони здоров'я України.

Крім того, бригади медиків здійснюють подворові обходи. Зокрема, це стосується людей похилого віку, які часто не звертаються за медичною допомогою через відсутність зв'язку.

“Верховна рада нещодавно ухвалила закон, що дозволяє залучати нам медпрацівників до роботи на інших базах із збереженням зарплати за основним місцем роботи. Тому бар'єрів нема. До того ж у нас є можливість залучати іноземних фахівців, зокрема "Лікарі без кордонів" підтвердили, що вони на перший запит або в анастазіологах, або в хірургах, або в людях, які надають реабілітаційну допомогу, одразу забезпечать привезення цих лікарів до тих установ, у які ми скажемо”, – сказав Віктор Ляшко.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах