Українські війська можуть повернути Куп'янськ протягом 72 годин

Українські війська можуть повернути Куп'янськ протягом 72 годин – ISW.

Українські війська можуть повернути Куп'янськ протягом 72 годин – ISW. Фото: Слово та Справа

Події
09 вересня 2022 11:17

Військові експерти прогнозують можливе захоплення Куп'янська ЗСУ протягом наступних 72 годин, що призведе до перешкоджання російським наступальним та оборонним операціям.

Про це йдеться у звіті Інституту дослідження війни (ISW), згідно з яким успіхи українського контрнаступу на лінії Харків-Ізюм призводять не лише до оборонного послаблення РФ, а й до інформаційного.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міноборони РФ ніяк не коментувало дані про просування українських військ (у Генштабі ЗСУ повідомили, що за три дні вдалося заглибитись на 50 км). За даними ISW, успіхи ЗСУ та мовчання РФ змусили військових блогерів обговорювати нездатність російських військових зберегти контроль над Балаклією.

Експерти прогнозують можливе захоплення Куп'янська ЗСУ протягом наступних 72 годин. Проте повністю комунікації РФ із окупованим Ізюмом не розірве.

В ISW кажуть, що ЗСУ знаходяться за 20 км від Куп'янська і протягом ночі обстрілюватимуть місто.

"Швидка швидкість просування українських військ, близькість до Куп'янська та здатність обстрілювати місто викликають паніку в російських тилах", - зазначають в ISW.

Українські війська можуть повернути Куп'янськ протягом 72 годин фото 1Українські війська можуть повернути Куп'янськ протягом 72 годин фото 1

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу пояснив, чому звільнення Куп'янська на Харківщині є важливим. За його словами, Куп'янськ є важливим логістичним вузлом окупантів.

"Сьогодні Генштаб конкретно повідомив, що звільнено вже 20 населених пунктів у Харківські області. Звільнена територія – 700 квадратних кілометрів, це дуже важливо. Куп’янськ – це ключове стратегічне місце, через яке йде все харківське угруповання російських військ – отримувало поповнення і резерви. Це такий ключовий транспортний вузол, який треба буде забрати й вже після цього дивитися, чи нам йти на Північ, чи трохи вниз на Південь. У такий спосіб розрізати це угруповання російських військ і не давати їм можливості працювати в режимі постійного пересування резервів", - пояснив він.

Подоляк зазначив, що це "ключові елементи на карті".

"Я маю на увазі, що в цьому випадку ми говоримо про Куп’янськ. Мені здається, у Харкові йде та буде йти планова зачистка території від нелюдів, які там перебувають", - сказав він.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах