У Харкові та області обладнають майданчики, де складатимуть залишки зруйнованих будинків

У Харкові та області обладнають майданчики для будівельного сміття від зруйнованих будинків.

У Харкові та області обладнають майданчики для будівельного сміття від зруйнованих будинків. Фото: https://mepr.gov.ua

Події
30 вересня 2022 14:11

На Харківщині з'являться місця тимчасового зберігання відходів зруйнованої через обстріл інфраструктури. Відходи будуть сортувати та повторно використовувати.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі в області зруйновано та пошкоджено майже 11 тисяч об'єктів. З них – понад 7 тисяч житлових будинків, які фактично перетворилися на 350 тисяч кубометрів відходів.

27 вересня на засіданні Кабінету міністрів ухвалили постанову, якою запроваджено правила поводження з відходами руйнування та визначено критерії — як мають виглядати майданчики для тимчасового розміщення відходів руйнування і що з такими відходами потрібно робити, щоб вони якнайменше шкодили навколишньому середовищу. Точні обсяги відходів руйнування складно встановити, їх кількість збільшуватиметься. Можливо, відходи руйнування з Харківщини будуть використовуватись на інших територіях.

«Учора Уряд схвалив розроблений Мінестерством довкілля спільно з Мінрегіоном порядок утилізації та повторного використання відходів, що утворилися внаслідок руйнувань. Це своєрідний покажчик для громад, які відновлюють свої міста та населені пункти після рашистської навали. Найближчим часом ми матимемо повне бачення розташування таких спеціальних майданчиків по області. Фактично хочемо організувати роботу так, як це було зроблено свого часу спільно з військовою адміністрацією у звільненій Київській області. Тому що вважаю, що війна не є приводом для накопичення сміттєзвалищ, вона обов'язково закінчиться, а нам це все прибирати”, - сказав Руслан Стрілець.

У Харкові вже є таке місце, де за допомогою дробильних установок переробляють відходи руйнування – цегла та бетон. Частина відходів використовується для підсипання доріг та відновлення пошкоджених територій. Місця зберігання відходів, отриманих через війну, з'являться і в області.

"Я впевнений, що найближчим часом у Харківській області ми розумітимемо місця у всіх громадах, що постраждали від війни, де розміщуватимуться тимчасово такі відходи для їхнього відповідного сортування на місці та для їх повторного використання", — сказав Стрілець.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах