У Харкові помер екс-ректор ХНУСА

У Харкові помер екс-ректор ХНУСА.

У Харкові помер екс-ректор ХНУСА. Фото: kstuca.kharkov.ua

Події
02 серпня 2022 17:41

Сьогодні, 2 серпня, пішов із життя ректор Харківського університету будівництва та архітектури у 1980-2009 роках Миколи Болотських.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Майже 30 років Микола Степанович очолював Харківський національний університет будівництва та архітектури, розвиваючи не лише науковий потенціал Харкова та України, а й інфраструктуру рідної країни. Був науковцем-практиком. Технології, розроблені Миколою Болотськими, застосовували на будівництві низки вугільних розрізів, шахт, а також метрополітенів у Харкові, Києві, Тбілісі та інших містах. Він був мудрим, діяльним, активним, професіоналом своєї справи, прикладом для тисяч студентів та молодих спеціалістів. Навіть для мене. Його мудрість, досвід та особисті якості високо цінували. Заступник голови Ради будівництва та архітектури Вищої атестаційної комісії України, голова навчально-методичної комісії Міністерства освіти і науки України, віце-президент Української асоціації «Кадри для будівництва», ректор університету – далеко не весь перелік посад Миколи Степановича. Такі люди, як він, буквально власноручно будують майбутнє своєї країни. Їм довіряють, до їхньої думки завжди прислухаються.

Впевнений, що коли ми відновлюватимемо Харків після війни, учні Миколи Степановича зроблять великий внесок у відродження міста, і їхній наставник міг би ними пишатися.

Вічна пам'ять чудовому вчителю, вченому, унікальному будівельнику! Сил близьким пережити цю непоправну втрату», - висловив співчуття міський голова Ігор Терехов.

Довідка Vgorode. Микола Болотських, 1938 року народження, закінчив гірничо-електромеханічний факультет Харківського гірничого інституту. З 1968 року працював у Харківському інженерно-будівельному інституті (зараз – Харківський національний університет будівництва та архітектури). З 1980 по 2009 рік – ректор цього вишу. Створив наукову школу в галузі технології та механізації будівництва підземних та поглиблених об'єктів у складних гідрогеологічних умовах. Доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, академік, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів та низкою інших відзнак.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах