"Це не сценарій Києва": росіяни намагаються відвоювати втрачені території під Харковом

Росіяни намагаються відвоювати втрачені території під Харковом

Росіяни намагаються відвоювати втрачені території під Харковом Фото: Діло

Події
19 травня 2022 18:52

Приблизно 20-25% території Харківської області ще перебувають під російською окупацією. Ворог відчайдушно намагається втриматись на зайнятій території.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Синегубова, спочатку було окуповано 22 територіальні громади, зараз кількість значно менша, і зменшується з кожним днем.

Водночас, глава області пояснив, що просуватися далі і звільняти наступні окуповані території все складно. Це пов'язано з тим, що ворог зосередив усі свої сили та увагу на утриманні позицій.

"Тобто це не сценарій Києва, Сум чи Чернігова, коли ворог уже зрозумів, що він цю битву програв і відійшов, змінивши свою тактику. Тут він тримається - і ми, ціною життя наших захисників, боремося за кожен метр нашої території", - пояснив Синєгубов.

Контрактують з двох сторін

16 травня у Міноборони заявили, що Українські Збройні Сили майже повністю звільнили Харківську область завдяки успішному контрнаступу та вже на шляху до кордону з Росією. За словами Ганни Маляр, ВСУ вже незабаром зможуть просунутися впритул до українського кордону, зокрема. Заступник міністра оборони пояснила, що відтісняти окупантів з українських територій допомагають одразу кілька контратак, які одночасно проводять військові війська.

Сьогодні стало відомо, що українські захисники на Харківському напрямку у період з 5 травня звільнили вже 23 міста та села.

Проте російські окупанти намагаються вести контрнаступ, щоб повернути втрачені позиції.

Так, сьогодні, 19 травня, за даними Генштабу, росіяни намагалися проводити безуспішні контратаки з метою відновлення втрачених позицій, а в районах населених пунктів Тернова та Борщова продовжуються бойові дії.

Також ворог активно обстрілює населені пункти області та Харків.

Обстріл триває

Сьогодні, 19 травня, о 4-й ранку загарбники знову обстріляли Київський район Харкова. Також вже другу добу російські окупанти атакують село Циркуни Харківського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено два приватні будинки. Також відомо, що минулої доби росіяни обстріляли Лозівський район. Там поранення отримала 63-річна жінка, яку у ніч проти 19 травня госпіталізували.

Крім цього, за останню добу російські військові обстрілювали Прудянку та Ольховатку, в результаті атаки поранень отримали 3 цивільні особи. Ще три особи отримали поранення через обстріл Салтівки та П'ятихаток.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах