Смертельна ДТП на окружній: діти-двійнята, що вижили, повернулися зі Швейцарії до Харкова

Діти-двійнята, що вижили, повернулися зі Швейцарії до Харкова.

Діти-двійнята, що вижили, повернулися зі Швейцарії до Харкова. Фото: Cуспільне Харків

Події
12 сiчня 2023 12:45

Близнюки Юля та Дени с, які вижили після аварії на окружній дорозі Харкова 12 січня 2022 року, але втратили в ДТП маму з татом, пройшли курс лікування за кордоном та повернулися додому.

Тітка та піклувальникка двійні Олена Арутюнян каже: те, що діти можуть бігати майданчиком для ігор, — результат тривалого лікування та реабілітації під керівництвом харківських та іноземних лікарів, пише Суспільне.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Юля та Денис із тіткою Альоною. Січень 2023р.Юля та Денис із тіткою Альоною. Січень 2023р. Фото: Лариса Говіна/Суспільне Харків

"Наш Денис боровся довгий час за життя, переніс кілька операцій. Потім, коли стан стабілізувався, дітей перевели до лікарні №17, до травматологічної клініки. Там діти вже продовжували реабілітацію. Реабілітація була болісною", — згадує Олена Арутюнян.

Юля та Денис знову навчилися ходити. Січень 2023р.Юля та Денис знову навчилися ходити. Січень 2023р. Фото: Лариса Говіна/Суспільне Харків

У обох дітей були переломи стегон та забиті місця, у хлопчика травми голови. Дениса та Юлю знову вчили ходити лікарі 17-ї міської лікарні.

Після початку бойових дій у Харківській області, розповідає Олена, міська рада запропонувала родині виїхати до Швейцарії — Юля та Денис усе ще перебували у лікарні. Діти пройшли повне медичне обстеження та комплексну реабілітацію. Займалися у басейні, лікувальною фізкультурою.

"Ми пробули у Швейцарії півроку, діти вже краще себе почували, і як, мабуть, усі почали нудьгувати за домом. Складно було морально, тому вирішили додому повернутися", - каже опікун Юлі та Дениса.

За даними харківської обласної прокуратури, у справі про аварію отримано всі необхідні експертизи, розслідування – на фінальній стадії.

Опікун дітей Олена Арутюнян каже: психологи порадили поки не говорити з дітьми про ДТП та втрату батьків, а налагоджувати їхній емоційний стан.

Нагадаємо, смертельна аварія сталася рік тому, 12 січня 2022 року, на автодорозі "Київ-Харків-Довжанський" у районі села Черкаська Лозова. Автомобіль KIA зіткнувся з автомобілем таксі Toyota Camry, в якому водій Олександр Дерев'янко віз свою дружину Яну та двох дітей. Загинули обидва водії та пасажирка таксі. Малюків із численними травмами госпіталізували.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах