Складуть списки: харків'яни, які потребують, отримають грошову допомогу від організації «Save the Children», — Терехов

Харків'яни отримають грошову допомогу від організації Save the Children, — Терехов.

Харків'яни отримають грошову допомогу від організації Save the Children, — Терехов. Фото: ukr.net

Події
26 травня 2022 18:17

Міжнародна організація Save the Children, що займається захистом прав дітей по всьому світу, надасть грошову допомогу харківським сім'ям.

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. Сьогодні, 26 травня, він зустрівся з представниками організації Save the Children.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рамках зустрічі сторони обговорили питання, пов'язані із захистом прав дітей, забезпеченням їх доступу до освіти, необхідною медичною допомогою та нормальними умовами проживання.

За словами представника Save the Children Дениса Пужаліна, починаючи з 2014 року організація переважно займалася гуманітарною допомогою для жителів Донецької та Луганської областей, проте після 24 лютого розширила свою діяльність. Зараз, окрім гуманітарної, організація надає інформаційну, медичну та психологічну допомогу, а також фінансово допомагає тим, хто потребує різних регіонів. Зокрема, організація готова спрямувати кошти сім'ям із міста Харкова.

У свою чергу Ігор Терехов зазначив, що харків'яни щодня страждають через ворожі обстріли. Через війну багато хто з них втратив роботу та житло, тому для забезпечення їх нормальними умовами проживання місто розглядає будь-які форми співпраці.

«Російські війська продовжують нещадно обстрілювати Харків. Страждають і дорослі, і діти. Ситуація складається нелегка, і ми вдячні за підтримку. Якщо ми говоримо про фінансову допомогу, то це навіть краще за гуманітарну. Проблем із продовольством у місті немає. Таким чином, харків'яни зможуть купити саме те, що їм потрібне. Ми підготуємо списки сімей, які потребують такої підтримки насамперед», - сказав Терехов.

Крім того, організація Save the Children готова взяти участь у відновленні шкіл Харкова.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах