Синєгубов прокоментував активізацію російських військ на кордоні з Харківською областю: чого чекати

Синегубов прокоментував активізацію російських військ на кордоні з Харківською областю: на що чекати.

Синегубов прокоментував активізацію російських військ на кордоні з Харківською областю: на що чекати. Фото: Генштаб

Події
03 лютого 2023 12:49

Біля кордонів із Харківською областю спостерігається скупчення російських військ на Куп'янському, Богодухівському та Білгородському напрямках.

Про це сьогодні, 3 лютого, на брифінгу розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, системності у діях РФ "не спостерігають, але Харківська область готова до будь-яких дій ворога".

"Чи розуміємо ми, що ось-ось уже [наступ окупантів]? Ні. Звичайно, певні дії ворога на кордонах ми спостерігаємо. Але ми адекватно реагуємо... Так, дійсно, ми спостерігаємо певне скупчення. на Куп'янському напрямку. Там справді йде пожвавлення у бік Кремінної, це теж за інформацією Генштабу, там фактично йде лінія фронту, активні бойові дії", - сказав Синєгубов.

"За іншими територіями та скупченнями, є певне маневрування військ і на Білгородському напрямку, і за Богодухівським напрямком, умовно кажучи, кордон Сумської та Харківської областей. Ми це все бачимо, розуміємо, ЗСУ, Сили оборони адекватно реагують на це, на ці загрози, та відповідні рішення ухвалюють", — повідомив голова ОВА.

За його словами, російські окупанти хаотично обстрілюють прикордонні території Харківщини, щоб продемонструвати свою присутність та максимально розтягнути Збройні сили України.

"Щодо збільшення обстрілів, це пов'язано з тим, щоб розтягнути максимально лінію фронту, щоб не дати сконцентруватися нашим ЗСУ на одному чи двох напрямках і збільшити там свої потужності. Демонструють, що вони присутні і там, і там, і там, і несуть загрозу по всій лінії кордону РФ", - прокоментував Синегубов.

За його інформацією, не виключена нова спроба настання та активізації росіян на кордонах з РФ, проте коли це станеться чи станеться, невідомо. У будь-якому випадку, за його словами, Харківська область готова до активних дій окупантів.

Нагадаємо, 2 лютого, російські окупанти обстрілювали громади Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів області, зранку завдали ракетного удару по Барвінковому. Загинули двоє чоловіків.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах