СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові

СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові.

СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові. Фото: СБУ

Події
08 лютого 2023 10:16

У Харкові 7 лютого затримали харків'янина, який передавав росіянам цілі для ракетного обстрілу. Ворожий коригувальник, зокрема, причетний до удару по місту 5 лютого, коли постраждав Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова.

“Співробітники контррозвідки СБУ затримали російського агента, причетного до ракетного обстрілу Харкова 5 лютого 2023 року. Внаслідок ворожих "прильотів" загинули мирні жителі та зруйнована цивільна інфраструктура міста, - повідомив представник УСБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коригувальник – 60-річний харків'янин, який співпрацював із російською військовою розвідкою.

СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові.СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові. Фото: СБУ

Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об'єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону та передавав їх представникам ворога. Росіяни використовували зазначені локації як потенційні цілі для ракетних атак. Після "прильотів" вони ставили цьому агенту завдання зафіксувати та передати їм результати влучень.

За даними СБУ, задокументовано факти причетності агента до нещодавніх ракетних ударів по житловому будинку (ймовірно, про будинок на вулиці Мироносицькій) та навчальному закладу (Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова). Встановлено також його російських кураторів.

Читайте також: Ракетний удар по Київському району Харкова: метою була лікарня — Синьогубів

СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові.СБУ затримала корегувальника обстрілу університету імені Бекетова у Харкові. Фото: СБУ

“Ворожий агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв'язку із суворим дотриманням усіх заходів конспірації. На "завдання" зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження. Однак це не завадило його виявленню контррозвідниками СБУ”, – повідомив речник УСБУ.

Коригувальника затримали безпосередньо на місці прильоту – біля будівлі університету імені Бекетова, де він фотографував руйнування, щоб звітувати перед керівництвом.

“Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту”, – уточнив Владислав Абдула.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах