Ракетний удар по Київському району Харкова: метою була лікарня — Синєгубов

Ракетний удар по Київському району Харкова: метою була лікарня Синегубів.

Ракетний удар по Київському району Харкова: метою була лікарня Синегубів. Фото: поліція Харківської області

Події
31 сiчня 2023 18:05

Російські військові дедалі частіше обирають цілями для ударів лікарні, заявив голова Харківської ОВ Олег Синегубов в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, російські війська близько 23:00 29 січня вдарили ракетою С-300 по житловій 4-поверхівці в Київському районі Харкова. Одна жінка загинула, троє людей отримали поранення.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Ми розглядаємо можливість збереження медичного обладнання та передислокації певної частини місцевих лікарень, оскільки, за нашою інформацією, ворог обирає як потенційні цілі саме лікарні, лікарні виключно цивільні, де немає військових. Ні у місті Харкові, ні у населених пунктах, що знаходяться поблизу країни-агресора. Ми маємо таку інформацію. І останній "приліт" по Харкову, коли було частково зруйновано чотириповерхівку, там, де загинула жінка, ми маємо інформацію, що метою була цивільна лікарня, яка знаходиться в цьому районі", - розповів Синегубов.

Що стосується заходів безпеки, що вживаються в медустановах, голова ХОВА сказав:

"Такі заходи у нас проводяться. Але ви розумієте, що ми не можемо повністю зупинити медичні послуги по всій Харківській області. А ворог може вдарити по будь-якому центру медичної допомоги”.

Синєгубов констатував збільшення інтенсивності обстрілів на Вовчанському та Куп'янському напрямках. За його словами, ворог хаотично б'є приватним житловим фондом, багатоповерхівками, лікарнями. Загострюється ситуація з обстрілами Дворічної, Вовчанська та Куп'янська.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах