Росіяни викрали голову Дворічанської селищної ради

Росіяни викрали голову Дворічанської селищної ради.

Росіяни викрали голову Дворічанської селищної ради. Фото:

Події
22 травня 2022 16:47

Російські окупанти затримали Дворічанського селищного голови Галину Турбабу і не відпускають протягом чотирьох днів.

Про це 22 травня розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляє Суспільне. За його словами, із селищним головою донедавна був зв'язок.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"До того, як її затримали росіяни, вона вже чотири дні перебуває під, скажімо так, арештом. Це окупована територія", - сказав голова ХОВА.

Про всі такі випадки місцева влада повідомляє Офіс президента України та профільне міністерство — з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами Синегубова, влада намагається підтримувати зв'язок з головами та старостами, що залишилися на окупованих територіях.

"Більшість територій, де немає зв'язку. Подекуди вони виходять на територію, де можна зателефонувати", - каже голова адміністрації.

Під час такого спілкування представники влади повідомляють про ситуацію на фронті та застерігають органи місцевого самоврядування від співпраці з окупантами.

"Ми спілкуємося про те, які перспективи, як повинні вони зараз організовувати ту чи іншу роботу на місцях, від чого слід утриматися для того, щоб не потрапити під ознаки кримінального правопорушення "Державна зрада" у тому числі", - сказав Синегубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах