Росіяни розділили Балаклію на три сектори і заборонили їх перетинати, — Синєгубов

Росіяни розділили Балаклію на три сектори та заборонив їх перетинати, — Синьогубов.

Росіяни розділили Балаклію на три сектори та заборонив їх перетинати, — Синьогубов. Фото: mil.in.ua

Події
20 липня 2022 19:41

Російські війська розділили територію тимчасово окупованої Балаклії у Харківській області на три зони та заборонили місцевим жителям перетинати їхні кордони.

Про це в ефірі телемарафону 20 липня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Щодо окупованого міста Балаклія, там ворог розділив місто на три частини, умовні сектори, і заборонив перетинати їх, фактично обмеживши пересування, оскільки невдоволення місцевого населення зростає, і йому [агресору] це вкрай невигідно, бо ті умови, які пропонує окупант, вони нестерпні. Наші люди чекають на звільнення, чекають на Збройні сили України", — сказав Синєгубов.

За його словами, зараз у тимчасовій окупації РФ перебуває близько 30% Харківщини.

Він нагадав, що завдяки волонтерам та місцевій владі на одному з напрямків із тимчасово окупованих територій 18 липня евакуювали близько тисячі осіб. Однак, за словами Синегубова, це виняток, тому що російська армія офіційно не погоджує евакуацію по жодному з напрямків.

"Той минулий досвід, який у нас був, коли ворог нібито евакуацію узгоджував, то на першому ж блокпості окупантів наші офіційні колони або заарештовувалися, водіїв брали в полон, або просто розстрілювалися, і, на жаль, ми маємо приклади, коли водії гинули, та волонтери гинули", - каже Синегубов.

Також голова ОВА прокоментував інформацію американського Інституту вивчення війни (ISW) про нібито наказ президента РФ Володимира Путіна захопити всю Харківську область.

"Ворог не залишив ідеї по місту Харкову, по Харківській області. Наразі питання про евакуацію Харкова, або питання захоплення міста Харкова, або питання взяття в обручку міста Харкова не стоїть. Наші Збройні сили свої позиції тримають, намагаються відсунути ворога і на півночі", - Сказав Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах